Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har följt bandy sedan 60-talet – nu är Uno från Grästorp en vinnare i Bandypuls Manager: "Gäller att tajma rätt"

För över ett halvt sekel sedan följde han med sin granne på en bandymatch.
Sedan dess har Uno Göransson, 66, från Grästorp följt det mesta kring sporten – nu är han månadsvinnare för december i Bandypuls Manager.
– Kommer det bli en artikel av det här? Då har jag inga tips att ge, säger han skämtsamt.

Uno Göransson var bara en pojke när hans granne tog med honom på en match mellan Villa och Hammarby i slutet av 60-talet. Då hette stjärnan på isen Leif Fredblad – och Uno fastnade direkt.

Sedan dess har han blivit kvar.

– Det var en äldre herre som lurade in mig i detta. Därefter har det blivit många hundratals matcher genom åren. Jag bor i Grästorp så jag har ofta åkt till Lidköping, Kungälv och Vänersborg. Men det blir inte lika intensivt nu när jag är nybliven pensionär, säger han.

Bandypuls Manager började han med först denna säsong, och framgången har inte låtit vänta på sig. Hans lag "Dynamit" ligger tvåa totalt och blev poängbäst i december med 233 poäng – trots en taktiktabbe.

– Jag gjorde en miss förra veckan när Sandviken fick sin match uppskjuten. Då trodde jag att matchen efter skulle bli uppskjuten också och byggde laget utefter det. Där tappade jag nog 20 poäng.

LÄS MER: Villakaptenens val i Bandypuls manager – tipsade syrran: "Hon blev nöjd"

Hemligheten bakom succén?

– Kommer det bli en artikel av det här? Då har jag inga tips att ge. Nej men det gäller att få bra spelare mot dåliga lag, då är chansen störst. Sedan gäller det att tajma rätt, nästa omgång kan man ju byta bort sig. Man får lägga ner mycket tid, det finns många duktiga spelare så det gäller att inte tappa fokus.

Unos lag Dynamit är alltså tvåa totalt och skuggar ledarlaget "SSK1" som fortsatt är i topp, men inte i någon överlägsen ledning. Bandypuls har tidigare berättat om far och son-duon som ligger bakom det laget.

Han får nu tre månader fritt användande av Bandypuls (och all Plus Premium på alla sajter/appar hos Bonnier News Local) samt två Bandypulsmössor.

– Jag kör det mest som en liten hobby. Det är alltid roligt att vinna, men chansen är ganska liten så jag är mest med för att jag gillar sporten. En bra bandymatch är bland det bästa man kan titta på. Det är mest lir i den sporten, det är där de verkliga bollartisterna finns. Det är lirarnas eldorado.