Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här jublar SAIK efter första segern – och Hellström höll nollan: "Hon håller landslagsklass"

Johanna Hellström höll nollan och ryskorna Elena Goremykina och Olga Bogdanova levererade framåt.
Då tog SAIK-damerna första segern för säsongen.
– Vi har väntat på det här, äntligen lossnade det, säger SAIK-målvakten Johanna Hellström.

Första halvan av säsongen har varit tung för Sandviken som inte vunnit någon match tidigare, endast ett poäng mot Söråker hade det blivit innan lördagens bortafajt mot Hammarby.

Men där fick SAIK fason på spelet – och framför allt visade ryskorna Elena Goremykina och Olga Bogdanova varför de värvats till den svenska elitserien. Goremykina gjorde två mål själv och spelade sedan fram Bogdanova till det tredje. I Sandviken har man väntat på att det skulle lossna för de båda ryska importerna.

Och i målet höll Johanna Hellström tätt, med god hjälp av sitt försvar där 13-åriga Tova Grönoset återigen imponerade som ytterhalv.

– Det är landslagsklass på Johanna, jag tycker hon ska vara med där, säger SAIK-tränaren Alexander Driagin bestämt.

– Oj, det var snällt sagt. Det vet jag väl inte, men jag får tacka för komplimangen, säger Johanna Hellström själv.

I senaste landslagstruppen var det rutinerade Linda Odén, nu i just Hammarby, och Västerås Sara Carlström som var uttagna.

22-åriga Johanna Hellström bor i Falun och har spelat i Sandviken de senaste fyra säsongerna, och frågan är om hon hållit nollan tidigare i elitserien?

– Jag minns faktiskt inte, det måste jag ha gjort men det var nog ett tag sedan. Jag får tacka vårt försvar för hjälpen, de gjorde en bra match.

Vad tror du segern betyder för er?

– Väldigt mycket, det kändes som att det lossnade för oss och att vi höll ihop som ett lag. Och kul att det släppte för ryskorna också, vi har inte velat sätta press på dom.

Hittills har Sandviken alternerat mellan Johanna Hellström och Emelie Larsson i målet. Nästa match spelas borta mot Söråker på onsdag.

Hammarby–SAIK 0–3 (0–1)

Målen: 0–1 (17) Elena Goremykina, 0–2 (50) Olga Bogdanova, 0–3 (68) Elena Goremykina.