Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tar Svechnikov sina första skär sedan återkomsten till LBK: "Det har jag saknat i de stora lagen"

Micha Svechnikov står inför rätt stora förändringar, både i livet och på bandyplanen. På tisdagskvällen tog världsstjärnan höstens första skridskoskär när LBK hade ispremiär i Edsbyn. – Det är jättekul, roliga killar. Sen att det inte är samma klass som i Dynamo, vad gör det, säger 42-åringen.

Under så gott som hela sitt vuxna liv har Michail Svechnikov varit heltidsproffs inom bandyn och representerat storklubbar som dåvarande Vodnik som sedan blev Dynamo Moskva, samt Sandviken i den svenska elitserien. Och, så klart, det ryska landslaget under många år.

Nu är 43-åringen hemma i Ljusdal igen – och han har tvingats till rätt stora förändringar i livet.

– Nu känns det bra, men det var lite jobbigt i början. April och maj var riktigt kämpiga, på grund av att det var jätteovant för mig. Men det här är ingenting som jag ångrar direkt, men det gällde just att få lite fasoner på livet, att få ihop det rent tidsmässigt. Först var det jobbet, sedan direkt till träningen och sen ska man vara hemma. Jag fick nästan lite panik, dagarna räckte inte till, säger Micha Svechnikov, som nu arbetar på ett företag som sysslar med rekrytering.

SE OCKSÅ: När Svechnikov presenterades som LBK-spelare

Efter 14 säsonger kom han i våras tillbaka till LBK, som han anslöt till som relativt okänd 20-åring. Tidigare har mittfältaren kallats världens bästa bandyspelare under ett antal år.

På tisdagskvällen tog han sina första skär när Ljusdal hade ispremiär i Svenska Fönster Arena i Edsbyn.

– Det börjar ramla på plats nu, säger Micha Svechnikov, som visade en del klass under det en och en halv timme långa passet.

LÄS MER: Ispremiären inställd

Men givet är att det är en viss klasskillnad i hans nya tillvaro. Nu är det en bandyallsvensk miljö han vistas i.

– Det är jättekul, roliga killar. Sen att det inte är samma klass som i Dynamo, vad gör det? Man kan ha kul på ett annat sätt, att bli bättre och utvecklas tillsammans, säger Micha Svechnikov, och medger att det triggar honom så här på karriärens höst.

– De bitarna har jag faktiskt saknat lite grann i de stora lagen, där det är top notch på varje position. Här kommer det bli mycket jobb, och sen får vi se resultat förhoppningsvis.

Vad kan man förvänta sig av dig på isen?

– Det är ju... Nej, jag vet inte. Jag ska försöka göra mitt, det som jag brukar göra.

Hur var premiärträningen?

– Jättekul, men samtidigt är ju första gången som den är oavsett hur mycket man har varit med, lite krampaktigt. Det finns inga genvägar, och det behövs några timmar.

Under åsyn av klubbchefen Ola Bengtsson, som tidigare i veckan satte lite press på delar av truppen, körde LBK mest spel under det första passet. De som saknades var Jonas Svensson, som inte är helt fri från sin sjukdom samt Johan "Bejja" Berglund och Samuel Nyberg som var upptagna av arbete. Båda nyförvärven Marcus Wikman från Bollnäs och Olle Sundin, senast i Gripen, visade upp sig – precis som 15-årige stortalangen Isak Flodberg.

LÄS ÄVEN: Bäckman om Svechnikov: "En av de största genom tiderna"