Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haraldssons smörpass förde in SAIK i matchen – då ryckte VSK: "Är bättre än oss"

Ted Haraldsson serverade en smörpassning till Edlunds kvitteringsmål.
Då var SAIK tillbaka i matchen – men det slutade med ett bittert nederlag.
– Dom är bättre än oss och vinner rättvist, säger Haraldsson efter 3–6.

Annons

Klassikermötet mellan Sandviken och Västerås bjöd en match som svängde fram och tillbaka.

Mot slutet svallade även känslorna på isen, i samband med att Västerås gick ifrån till 6–3.

– Det brukar vara heta känslor när vi möter Västerås. Det är rivalitet, säger Sandvikens Ted Haraldsson, sist av isen i Göransson Arena.

Efter paus, vid underläge 2–3, var det just han som såg till att föra Sandviken tillbaka in i matchen. Men en elegant smörpassning öppnade han upp hela VSK-försvaret.

Bollen satt på bladet hos Christoffer Edlund, som behärskat kvitterade till 3–3.

– Det är inte mycket att glädjas över nu, säger Haraldsson om den läckra framspelningen.

Men det kändes som att ni var på väg tillbaka på allvar då?

– Ja, absolut, det tycker jag. Vi kände oss heta hela dagen i dag, vi hade en bra känsla men dom gjorde 4-3 ganska fort.

Inom loppet av tre minuter gick Västerås fram till 5–3 – ett matchavgörande och snabbt ryck som SAIK inte hade något svar på.

– I första halvlek spelar vi jättebra och vi kontrollerar det, och det är lite missvisande med 3–2 till dom. Dom har en hörna där, och något skitmål. I andra gör vi ju 3–3 men sen är dom bättre än oss och vinner rättvist, konstaterar Ted Haraldsson.

Besvikelsen var av förklarliga skäl stor i SAIK-lägret. Målet var såklart att spela hem den där efterlängtade titeln på hemmaplan.

Det på förhand segertippade laget har ju fortfarande inte vunnit turneringen sedan den flyttades till Sandviken,

– Det är väl godkänt sett till det stora hela. Vi gör det vi ska men inte mer. Vi ville ju vinna i år. Så det känns tungt, säger Haraldsson.

MATCHFAKTA – SEMIFINAL WORLD CUP

Västerås–Sandviken 6–3 (3–2)

Målen: 0–1 (16, straff) Christoffer Edlund, 1–1 (19) Simon Jansson, 1–2 (20) Linus Forslund, 2–2 (27, hörna) Tobias Holmberg, 3–2 (29) Tobias Holmberg, 3–3 (34) Christoffer Edlund, 4–3 (40) Simon Jansson, 5–3 (42) Emil Juhlén, 6–3 (60+3, hörna) Stefan Edberg