Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hård konkurrens i Vänersborgs försvar – men han är given: "Är oantastlig"

Konkurrensen i Vänersborgs försvar är hård.
Laget har roterat friskt på både backplatser och liberopositionen.
Men det finns en spelare som inte bänkas.
– Pavel är oantastlig, säger tränaren Stefan Karlsson.

Det råder hård konkurrens om platserna i Vänersborgs försvar, som till stora delar är nykomponerat för säsongen.

Fyra spelare slåss om tre platser som vänsterback, högerback och libero. Konkurrenssituationen har lett till stor rotation under de fem inledande matcherna.

Mot Sandviken blir det Mathias "Pumpen" Johansson som spelar libero, med Pavel Bulatov och Simon Blomkvist som backar. Vilket betyder att Richard Kamperin Wallin ställs utanför.

– Vi har fyra bakre försvarare som vi är nöjda med. En måste stå över och i morgon blir det Wallin. "Pumpen" skapar ett lugn där bak, Pavel är oantastlig och Simon har spelat bra. Han är rörlig, lugn och sansad och bra med boll, säger tränaren Stefan Karlsson om laguttagningen.

LÄS MER: Fyra Vänersborgspelare i Veckans lag

Vänersborg kliver in i matchen mot SAIK med fem raka segrar i ryggen, varav två starka bortavinster mot Edsbyn och Vetlanda.

Lagets drömstart på elitserien kommer efter en svajig försäsong, där vissa frågetecken fanns för hur Vänersborg skulle hinna få ihop sitt nybygge.

Stefan Karlsson var däremot aldrig särskilt orolig.

– Det var mest ni som pratade om det, säger Stefan Karlsson om fokuset på resultaten under försäsongen.

Han fortsätter:

– Nej men, orolig vet jag inte. Man vet att det tar tid att bygga, vi var nio in och fem ut och vi har bara två spelare på samma position som i fjol. Så jag vet inte vad man kan begära, egentligen. Sen vill man alltid prestera, och det gjorde vi inte under cuperna. Det är dessutom 33 procent mer speltid nu jämfört med cuperna och det tror jag gynnar en trupp med en bra besättning.

Fortfarande har Vänersborg en bit kvar till maxnivå, om man ska tro Stefan Karlsson, och tiden talar för laget som smyger som en outsider och utmanare bakom tippade topptrion Villa Lidköping, Sandviken och Västerås.

Offensivt har Sergej Lomanov briljerat i de senaste matcherna, och den ryska stjärnan är en komponent som självklart lyfter Vänersborg till en ny nivå.

LÄS MER: Lomanov åter igen en gigant – här är motståndarens hyllning

– Spetskompetensen finns där och det är det vi har saknat tidigare, att någon kliver fram när det behövs och gör fyra mål i ett avgörande läge. Det är det som skiljer bra lag från lite mindre bra. Sen är vi ett lag och för att Sergej ska lyckas kräver det att vi alla tar ansvar.

Fredagens match mot Sandviken blir det största testet hittills för Vänersborg, och det är såklart en av hela säsongens tuffaste bortafajter. Även om Vänersborg har inlett med full pott så pekar Stefan Karlsson ut motståndaren som landets för tillfället bästa lag.

– SAIK är ju det lag som är bäst i Sverige just nu, sett till hur dom har spelat. Så det är väl det ultimata testet för oss. En tuff match, SAIK ska ju vinna allt på hemmaplan och det blir ett mått på var vi står.

Matchen spelas utomhus, på klassiska Jernvallen. Det är ett möte som Karlsson ser fram emot, nu när vädret ser ut att bjuda på perfekta förutsättningar.

– Är det mellan tre och fem minus och vindstilla så kan det inte bli så mycket vackrare. En klassisk utematch med perfekta förhållanden, det är perfekt. Hoppas att publiken tycker det är trevligt med lite nostalgi också.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från Vänersborg–Tellus

FAKTA – ROTATIONEN I VÄNERSBORGS BACKLINJE

Tellus (h) 12–3: Simon Blomkvist stod över

Vetlanda (b) 6–5: Mathias Johansson stod över

Tillberga (h) 8–0: Richard Kamperin Wallin stod över

Edsbyn (b) 6–4: Richard Kamperin Wallin stod över

Gripen Trollhättan (h) 5–1: Mathias Johansson stod över