Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härliga revanschen för VSK efter derbyförlusten: "Sa att det här inte får hända igen"

Självkritiskt och besviket efter derbyförlusten i fredags.
På måndagskvällen visade VSK klassen och tog revansch, när man slog Edsbyn med 6-2 på hemmaplan.
– Vi sa efter fredagsmatchen att det här får inte hända igen, säger Simon Jansson.

Det blev en härlig revansch för VSK för derbyförlusten mot Tillberga senast, när Edsbyn kom på besök till Västerås. 6-2 skrevs slutresultatet till, i en match där det i slutändan inte var något snack om saken.

– Vi sa efter fredagsmatchen att det här får inte hända igen. Vi måste gå in med bra inställning och vara ödmjuka inför matchen och vi kände att det var viktigt att vara bra i dag och få ett bra resultat med oss. Äntligen fick vi både bra resultat och bra spel, det är riktigt skönt, säger VSK:s landslagsman Simon Jansson till Bandypuls efter matchen.

Det fanns en märkbar lättnad i VSK-lägret efter matchen. Laget kände att de äntligen fick visa sin klass, och det var också känslan i omklädningsrummet efter matchen.

– Vi sa egentligen bara att vi är så här bra. Vi behöver inte vara oroliga även om det är vissa matcher som går sämre och det går lite upp och ner. Vi vet att vi är så pass bra, så vi behöver inte vara oroliga och grotta ner oss i vad vi gör fel. Vi fortsätter som vi alltid har gjort och jobbar bara ännu hårdare.

Oron har sakta men säkert börjat märkas av hos lagets supportrar efter den tröga inledningen. Men i laget har det varit mer sansat, enligt Jansson.

– Självklart har inledningen av säsongen inte varit jättebra, och visst har man tänkt lite tankar på hur vi ska komma tillbaka. Det har inte varit guld och gröna skogar överlag, men det har inte varit någon jättestor oro heller. Vi har trott på det här själva och vi vet att det är en lång säsong. Det är i slutspelet det gäller sen.

Är det lättare att behålla det lugnet när man är regerande svenska mästare och World Cup-mästare?

– Jo men det är väl klart, det inger ju ganska stort självförtroende när man har vunnit de titlarna. Det är ganska starkt att göra det, och på så sätt kan man gå tillbaka och titta, att vi kommer vara riktigt bra när det väl gäller sen i slutspelet.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Västerås–Edsbyn 6–2 (3–1)

Målen: 0–1 (7) Hans Andersson, 1–1 (14) Oscar Gröhn (Simon Folkesson), 2–1 (35) Emil Juhlén (Simon Jansson), 3–1 (45) Magnus Joneby (Simon Folkesson), 4–1 (48) Tobias Holmberg (Jonas Nilsson), 5–1 (52, straff) Patrik Sjöström, 6–1 (74) Simon Jansson (Mikael Olsson), 6–2 (85, straff) Jonas Edling.

Hörnor: 9–8

Utvisningar: VSK 2x10, Edsbyn 1x10.

Domare: Niclas Skog

Publik: 1 230