Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand vann toppmötet mot Grycksbo med 9–7

Annons

Härnösand tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Grycksbo hemma i Allsvenskan norra i bandy på söndagen med 9–7 (5–4). En viktig seger i toppen av tabellen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Härnösand ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Grycksbo på andra plats.

– En fantastisk match där båda lagen bjuder upp till fint spel. Att vinna viktiga och jämna matcher är alltid skönt och idag var vi vassare och genom lite små förändringar vi gjorde för att kunna vinna mot ett bra Grycksbo. Tjejerna går ut från start och håller sig till vår plan, alla tjejer ska ha en stor eloge för både makalöst slit och mod. Den här matchen tar vi med oss inför slutspurten av serien, tyckte Härnösands tränare Sandra Timan, efter matchen.

Grycksbos tränare Eva Grönoset om matchen:

– Det var en jämn match där vi inte hade marginalerna på våran sida.

Inför matchen hade Grycksbo tagit sex raka segrar.

Tora Uebel gjorde fyra mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Isabelle Köhn 3, Bea Juutinen och Johanna Näsman, målen för Grycksbo gjordes av Lova Engdahl, Wilma Uhlin, Hanna Snäll, Wilma Linderqvist, Tova Grönoset, Maja Andersson och Maria Bergström.

I nästa match möter Härnösand Kalix borta och Grycksbo möter Spånga/Bromsten borta. Båda matcherna spelas lördag 16 februari 12.00.