Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedqvist positiv trots ny förlust mot Västerås: "I dag fick vi bevis på att det går att hota dem"

Vänersborg föll med 2–5 mot Västerås i kvartsfinal 1.
Men lagets skarpskytt Jocke Hedqvist tror på en vändning på tisdag.
– I dag fick vi ett bevis på att det går att hota dem, säger han.

I grundserien så var Vänersborgs insatser mot Västerås rena mörkret. 2–8 och 2–6 slutade lagens möten där.

Nu blev det 5–2 till Västerås, men insatsen från Vänersborg lovar att mästarlaget inte kommer få en enkel resa mot semifinal.

– I första halvlek så var vi riktigt bra och tajta och fick stopp på dem de flesta gångerna. Och vi har lägen också med fina omställningar. Vi hade kunnat koppla ett grepp i första att gå på inför andra halvlek, säger Jocke Hedqvist, som inledde med att göra 1–0 redan efter tre minuter då han plockade ner en lyra från Felix Pherson.

– Det var ett skönt mål, tidigt och ett bra lyft från Felix som kom perfekt för mig.

Tobias Holmberg reducerade omgående och 1–1 stod sig till paus. Med en stark första halvlek bakom sig förväntade sig nog rätt många av Vänersborgs tillresta supportrar att deras lag skulle fortsätta att hota.

Men i stället kunde Västerås avgöra rätt tidigt då man gick fram till 4–1 efter drygt 20 minuters spel.

– Vi har en dålig period i början efter paus som förstör litegrann. Men vi fick ett bevis på att det går att hota Västerås, vi var mer närvarande jämfört med serien och det här skickar bra signaler. Nu ska vi klura lite inför tisdagen, säger Jocke Hedqvist, som längtar efter en hemmamatch och lite mer slutspelstryck.

– Västerås är den tråkigaste arenan att spela i, så det kommer bli mer tryck hemma på tisdag. Nu ska vi fortsätta med det vi bestämmer oss för och göra det i längre perioder, då får vi chansen att vara med på tisdag.