Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historiskt bandyderby avgjort i Tjeckien – svenskar i vinnande laget

Aldrig tidigare hade Tjeckien och Slovakien mötts i bandy.
Nu har de spelat ett derby i rinkbandy – med svenskar iblandade.
– Till min hjälp hade jag Viktor Nordmark, lagkapten i Gripen Trollhättan. Dessutom fanns den tidigare elitdomaren Roland Fager med och utbildade bland annat två ishockeydomare i bandyns regler, säger Michael Bratt till svenskbandy.se.

I Tjeckien spelar de bandy på fullstor plan när det är VM, annars är det rinkbandy som gäller.

I Slovakien hade man aldrig tidigare spelat en match på internationell nivå.

Under den gångna helgen möttes länderna i ett historiskt först derby mellan nationerna. I tjeckiska Nymburk vann hemmanationen med 7–3 – i rinkbandyderbyt.

– Det här var Slovakiens första internationella match, men de gjorde ändå bra ifrån sig. Vi ledde bara med 3–2 i paus och slovakerna hade faktiskt ledningen ett tag. De hade många bra skridskoåkare i laget, men orkade inte riktigt hela vägen, säger Tjeckiens förbundskapten Michael Bratt till svenskbandy.se.

Tjeckien har tidigare varit med i de två senaste VM-turneringarna i ryska Uljanovsk och i Trollhättan.

Slovakien väntar fortfarande på att göra sin mästerskapsdebut. En debut som närmar sig efter att de skickat in en ansökan om inträde i det internationella bandyförbundet samtidigt som de väntar på ett godkännande från Slovakiens idrottsfederation.

– Kommande säsong spelas herr-VM:s B-grupp i Kina där vi ska delta. Även Slovakien har som mål att kunna vara med där, säger Bratt.

Läs också: Domarprofilen Roland Fager slutar: "Döma fotboll och hockey är en baggis jämfört med bandy"

För Plus-kunder: Viktor Nordmark fortsätter samarbetet med Tjeckien: "I Sverige har man ju inte chansen ändå"

För Plus-kunder: Ingen plan och fyra lag i hela landet – Bratts nya utmaning i Tjeckien: "Finns en stor charm"