Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratals utvisningsminuter när Tyskland tog historisk poäng i VM

Tyskland gör sitt första VM i bandy.
På tisdagen kom också första poängen när nationen kryssade mot Vitryssland – i en match som innehöll 250 utvisningsminuter.

Annons

Tisdagens första match i VM blev också den mest händelserika hittills i mästerskapet i Sandviken. Tyskland, som vann B-VM i fjol och som nu för första gången spelar VM "på riktigt", spelade 7–7 mot Vitryssland och tog därmed en historisk poäng.

Men vägen dit var snårig i en match som präglades av utvisningar. Vitryssland noterades för 200 minuter, varav tre lindriga matchstraff, på botbänken medan Tyskland kom undan med "bara" 50 minuter.

Vitryssland ledde med 5–2 i paus, men drog på sig fem utvisningar mellan matchminut 52 och 75 i andra halvlek. Då vände Tyskland till 6–5 innan Vitryssland kvitterade i den fjärde av tio tilläggsminuter.

Dramat var dock inte över där. När Sergey Yusupov gjorde 7–6 i 97:e minuten såg Vitryssland ut att vinna matchen, men två minuter senare kvitterade Tyskland på nytt genom Paul Jr Savchenko.

Matchen blåstes av när uret visade 99.42. Vitryssland vann sedan straffläggningen med 4–3.