Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllades mot Broberg - VSK-kaptenen avslöjar hemliga målet: "Vill vara bland de stora"

Han gjorde sin 400:e match i VSK-tröjan mot Broberg. Då blev kaptenen Magnus Joneby målskytt - och avslöjade sin hemliga målsättning.

- Målet är att göra 500 matcher i klubben så att man hamnar uppe på väggen bland de största namnen, säger han.

LÄS ÄVEN: VSK Bandys styrkebesked.

Legendarer som Michael Carlsson och Ted Andersson har gjort över 500 matcher för VSK Bandy. Här är näste spelare som jagar den magiska gränsen - Magnus Joneby.

VSK-kaptenen spelade sin 400:e match för klubben på tisdagen när Broberg kördes över med 7-3 i ABB Arena.

- Det här var vår bästa match hittills. Tog tag i det direkt. En skön seger, säger Joneby.

Han utvecklar:

- Det offensiva spelet är bättre än tidigare då vi tajmade varann bättre och hittade varandra hela tiden. Det var större delaktighet i anfallsspelet än vad vi har haft tidigare. Även om det inte är fulländat är vi på rätt väg.

LÄS ÄVEN: Alla detaljer från matchen.

Joneby uppmärksammades före matchen och fick motta en rejäl blombukett.

- Man har varit med ett tag och då tickar det på. Jag fick veta det av "Kiwii" (Dan Persson) innan matchen att det var nummer 400 nu. Det är en fin siffra och kul att få blommor igen.

Så du hade inte riktig koll där?

- Jag visste att jag hade gjort höga 300 i alla fall. Sedan är väl inte målsiffran lika imponerande, haha.

Joneby fortsätter:

- Det finns en rad stora spelare i den här föreningen som har gjort många matcher. Man har en liten bit kvar upp till dem. 500 matcher vore jäkligt skoj att få göra, om man får vara med så länge. Då får man sitta på väggen.

Joneby blev målskytt i sin jubileumsmatch när han stänkte in 6-3-bollen med knappt 20 minuter kvar.

- Fick en bra passning av Simon (Jansson). Vi fick frislag och Simon var alert och spelade ut bollen till mig medan deras spelare gnällde lite på domaren. Jag satte bollen mellan benen på deras keeper. Det var ett skönt mål och där dödade vi matchen.

Hur ser du annars på er elitseriestart? Ni har blandat och gett.

- Det är helt okej. Sandviken borta blev stora siffror. Vi vet att vi kan bättre och har haft det lite turbulent med många spelare borta och så vidare. Det har varit mycket upp och ner men säsongen är lång. Det är i mars vi ska vara som bäst.