Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK Rättvik vill till superallsvenskan – har omformerat laget inför säsongen

Rättvik bandy placerade sig på en åttondeplats i Bandyallsvenskan förra säsongen. Nu siktar laget på att ta ett kliv högre upp.
– Topp sex eller sju tycker jag att vi borde kunna vara i år, får vi allt att funka kan det bli bättre. Målet är att klara sig till superallsvenskan, säger IFK Rättviks tränare Gusse Bjernulf.

IFK Rättvik som slutade åtta förra säsongen har inför kommande allsvenska år tappat både Jesper och Victor Hjelm, samt Mathias Stavis. Men de har samtidigt förstärkt med sju spelare från andra klubbar. Något som gjort att inkörsperioden på försäsongen har blivit en aning längre.

– Majoriteten av nyförvärven kommer från Katrineholm(fyra stycken) och de är vana med ett visst spel. Det vi fokuserar på nu är att sätta ett spel som passar alla, både nya som gamla. I perioder har vi spelat riktigt bra, vi har fått till en stabil defensiv. Offensivt har vi spelat riktigt bra emellanåt. Vi har jobbat mycket med det, vi jobbar för att lära känna varandra i det offensiva spelet och vi har fått bra svar på försäsongen.

Rättvik vill spela på liknande sätt som de gjort de senaste åren, återerövra bollen högt upp i planen och föra spelet när de väl är däruppe.

– Vi hoppas få till en fartfylld bandy, så som vi spelat under tidigare år. Och det tror jag att vi kommer lyckas med.

LÄS MER: IFK Rättvik är bygdens lag som gått tillbaka till grunderna för att hitta framtiden

En ny säsong betyder också ny utmaningar, Rättviks frontfigur Mathias Stavis har inför årets Bandyallsvenska lämnat för Boltic.

– Vi byggde tidigare väldigt mycket av vårt spel kring Mathias Stavis. Men nu när han är borta måste vi jobba mer med kollektivet och få så många som möjligt att vara delaktiga i spelet. Det ska inte spela någon roll på vilken position man spelar på, alla ska vara med.

Hur är då Rättviks chanser? Enligt Bjernulf ser det bättre ut än vad det gjorde förra året.

– Som det ser ut så borde vi bli bättre än förra året. Det är ju för att vi kan spela på fler kort. Förra året var det egentligen bara att plocka bort Stavis så hade motståndarna kontroll över oss. Nu kan vi komma centralt, till höger och vänster, ja överallt. Jag ser hellre att vi kommer med flera som kan göra det svårt för motståndarna än bara med en riktigt duktig spelare.

Fakta

Spelare ut: Mathias stavis, Jesper och Victor hjelm.

Spelare in: Jesper Nywerts (Tillberga), Daniel Bodeström, Rasmus Plan, Robin Hellqvist, Oskar Lundgren(alla fyra från Katrineholm), Karl Jonsson (Örebro), Emil Ihrén(Härnösand).

Seriefavorit: Ljusdal

Placering ifjol: 7