Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför derbyt: Fryklund om munskadan, Bollnäs retsticka – och att vara bäst i Hälsingland

Broberg är Hälsinglands bästa lag fem matcher in i elitserien.
Förvånande för många, men inte för Magnus Fryklund.
– Det var det väl ingen som hade trott, ingen av er i alla fall. Men vi har ju trott på det själva, säger lagkaptenen inför säsongens första hälsingederby.

I mitten av den första halvleken mot Tillberga hemma på Hällåsen fick Brobergs lagkapten Magnus Fryklund en hörna rakt i ansiktet – och han berättade efteråt om att det kändes som botox i läppen.

Hur är det med botoxläppen nu?

– Hehe, ja... Jag har varit och röntgat nu, och ska till tandläkaren i dag. Det är ingen fraktur, men det känns som att det blev något tok. Det är inget som sitter löst, men jag har en olustig känsla i tänderna, det liksom kryper i dom. Så jag lär kolla så det inte är några rötter som har gått av, säger Magnus Fryklund.

Hans Broberg gick till slutspel i World cup, vilket varken Bollnäs eller Edsbyn klarade av, och Broberg slog dessutom Edsbyn i gruppen. I elitserien har nu vissa lag spelat fem matcher, andra sex, och Broberg ligger fyra i tabellen. Även här är man bästa hälsingelag så här långt.

– Det var det ingen som hade trott, säger Magnus Fryklund, och utvecklar lite syrligare:

– Ingen av er i alla fall. Men vi har trott på det själva. Det är väl kul, och inspirerande, säger han.

SE ÄVEN: Skyttekungen: "Inte mycket mer än två poäng"

På onsdagen spelas säsongens första hälsingederby i elitserien. Broberg åker till Sävstaås för att möta Bollnäs.

– Det gäller att hålla i det. Vi får visa i morgon kväll att vi är bästa hälsingelag, säger han.

Hur ser du på Bollnäs?

– Jag kollade faktiskt på Västeråsmatchen. Det är väl ungefär lika som förut, det är Hellmyrs och Berlin som är drivande och Mickelsson och Nilsson uppe där som ligger och drar i djupet. Det är dom fyra man bör hålla ett extra öga på. Sen är det kollektivt som gäller om vi ska vinna, vi ska vara bra defensivt och våga spela vårt spel.

Magnus Fryklund är själv en hård spelare som har en historik av att vara inblandad i tuffa situationer.

Hur ser du på det som hände i den där matchen i Västerås?

– Det är väl ganska tydligt att han (Oskar Olsson) åker och skriker något. Bergwall är kanske inte den minst heta spelaren heller. Går det emot honom så brukar han rinna över. När Bollnäs gör 4–2 där så är ju matchen slut, och det rinner väl över lite extra på grund av att det är den där Olsson som gör det också.

Vem är Brobergs motsvarighet till Oskar Olsson?

– Jag tycker inte att vi har någon sådan, vi är ett snällt gäng. Vi har ingen som bara gruffar och håller på, det kan han få hålla på med själv.

LÄS MER: Dammbros besked: "Det är ingen fara"

Broberg har bara förlorat en match i elitserien, mot just VSK.

– Jag tycker att vi har kommit ihop bra som grupp. Men vi har inte spelat så jättebra, vi är inte jättenöjda med prestationerna, ändå har vi lyckats ta poäng. Det var ungefär lika i fjol, men då tog vi inte poängen. Man är lite beroende av en bra start, säger Magnus Fryklund, som skruvat tillbaka gallret på sin hjälm.

Men du spelar i derbyt, va?

– Det beror på om jag blir uttagen. Det finns inga garantier, det bästa laget ska spela. Men gallret blir i alla fall kvar tills jag har tagit bort stygnen, så får vi se vad jag hittar på sen.

LÄS MER: Broberg första klubb att ta ställning för hbtq