Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen andra titel för Villa – Johan Esplund efter finalförlusten i World Cup: "Vi spelar den bästa bandyn"

Villa har imponerat under försäsongen och var på väg mot sin andra titel på två veckor.
I finalen i World Cup blev dock Västerås för svårt, och Villa får försöka ladda om efter en tung finalförlust.
–Jag tycker att vi är ett bättre lag, men det studsar ju deras väg, säger Villas Johan Esplund efter finalen.

Villa tog sig till finalen i World Cup genom att besegra Neftyanik i semifinalen. I finalen ställdes man mot Västerås som slagit ut Sandviken i sin semifinal.

VSK inledde målskyttet redan efter drygt tre minuter, men Villa replikerade snabbt.

Bara en och en halv minut efter Tobias Holmbergs 1–0 kvitterade Villa genom David Karlsson.

LÄS OCKSÅ: Klassmål av Karlsson i comebacken: "Jobbigaste matchen jag spelat"

VSK återtog dock ledningen i matchens 19:e minut, och det var sedan VSK som ägde machen hela vägen. Halvtidsreslutatet 2–1 utökades snart till 3–1 för VSK.

Villa kämpade och slet för att få in en reducering, och bland annat hade Johan Esplund en boll som gick tätt, tätt utanför VSK:s stolpe i slutminuterna.

– Du måste sätta sådana lägen om du ska vinna de här turneringarna, och det gjorde vi inte tyvärr, kommenterar Esplund det bommade jätteläget.

LÄS OCKSÅ: Villa hårt ansatt – defensiven tog laget till final: "Ett ruskigt lag vi möter"

Villas defensiv har tidigare imponerat, men Västerås hittade luckorna i försvaret i finalen och Simon Jansson kunde avgöra för VSK när han på tilläggstid satte 4–1.

– Vi möter ett bra lag, men det har studsat med dem hela helgen tycker vi så det är lite surt. Vi gör en rikigt bra kvartsfinal och semifinal och vi är minst lika bra som dem, men vi måste sätta dit våra lägen som vi har, det är väl det som känns mest surt, säger Johan Esplund.

Villa vann Svenska cupen efter att ha besegrat SAIK i finalen. Någon andra titel på två veckor blir det dock inte.

– Jag tycker att vi är ett bättre lag, men det studsar ju deras väg. De slår in bollen framför mål och sedan studsar det rätt, jag vet inte hur många sådana mål de har gjort under turneringen. Jag tycker att vi spelar den bästa bandyn iallafall, så får de stå för sitt spel.

LÄS OCKSÅ: Daniel Andersson växlade upp när Villa vann klart: "Har bättre tryck i benen"

Förutom finalförlusten går Villa genom World Cup obesegrade och ser onekligen, trots den förlorade finalen, starkt ut inför säsongen.

– Det är klart att vi är nöjda, vi spelar ju final så det tar vi väl med oss, men det är tråkigt, man vill ju vinna. Vi vann ju Svenska cupen och var bättre än VSK då och jag tycker fortfarande att vi är det, men nu är det bara att ladda för serien nästa vecka så det ska bli kul.

LÄS OCKSÅ: VSK vinner World Cup efter finalseger mot Villa – så var finalen minut för minut

MATCHFAKTA – Final, World Cup

Västerås SK–Villa Lidköping 4–1 (2–1)

Målen: 1–0 (4) Tobias Holmberg, 1–1 (5) David Karlsson, 2–1 (19) Max Mårtensson, 3–1 (43) Tobias Holmberg, 4–1 (60+2) Simon Jansson.