Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen bandyhall i Bollnäs

Bollnäs Bandy kommer fortsätta att spela utomhus.
Det står klart efter måndagens kommunfullmäktige – där klubbens låneansökan på 61 miljoner kronor avslogs.
– Jag är förvånad, förbannad och besviken, säger Per Hellmyrs

Bollnässtjärnan var nedstämd då han gästade Bandypuls och Helahälsinglands livestudio efter omröstningen i kommunfullmäktige. Med siffrorna 25–20 avslogs Bollnäs Bandys ansökan om ett lån på 61 miljoner kronor för att bygga en bandyhall på Sävstaås.

– Bedrövligt, det är knappt man tror det är sant. Att det inte kan få hända någonting positivt i den här kommunen, att man inte tillåter något som är roligt och som bygden behöver, säger Per Hellmyrs, som inte var nådig i sin kritik efter det för bandyn negativa beskedet.

– Jag kan inte förstå hur de resonerar och har väldigt svårt att köpa vad många säger. Man blir mörkrädd när man lyssnar.

Kommunfullmäktige drog ut på tiden då Johan P Bång (M) i slutskedet av debatten lade fram ett förslag på ändring i en del av villkoren för ett lån. Han menade att man borde ändra villkoret att en bandyhall måste byggas på Sävstaås – och i stället ge Bollnäs Bandy fria händer att undersöka var de helst skulle vilja ha en hall.

Efter en lång ajournering mynnande det ut i att han drog tillbaka sitt förslag – och några minuter senare röstades alltså ett lån till Bollnäs Bandy ner.

– Nu är det nya förutsättningar. Vi lägger oss inte ner och dör utan vi jobbar vidare för vi har ett ansvar mot våra medlemmar och de som stödjer oss, säger klubbchefen Robert Lindgren.

Men enligt honom får det bli ett helt nytt spår om drömmen om en hall ska leva vidare.

– Det är ju tvärnit på Sävstaås och SJ-området, så vi får väl hitta en tredje plats eftersom de båda sidorna inte kan samsas. Det är så mycket prestige, och i politiken här är det bara prestige, säger Robert Lindgren.

När Per Hellmyrs inledde sin karriär på allvar i Edsbyn var det i samband med att hallen byggdes. Men att det inte blivit något av i Bollnäs kommenterar han så här:

– Det är en annan mentalitet i Edsbyn, där slöt sig alla samman och allt andades bandy. Här är det för mycket prestige och jante att inte någon ska få vara något mer än någon annan.