Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen oro i Västanfors efter premiärförlusten: ”Vi kommer att vara bra i vinter”

Premiärförlust i söndags.
Men ännu finns ingen anledning att stressa upp sig för Västanfors – åtminstone inte om man får tro lagets spelande sportchef Johan Andersson.
– Vi kommer att vara bra i vinter, och det tror jag alla känner också, säger Andersson.

Det blev en jobbig förlust för Västanfors IF i den allsvenska premiären borta mot Haparanda Tornio, med avgörande 7-6 för det nordliga hemmalaget inskickat på tilläggstid. Och även med lite perspektiv på matchen är det fortfarande besviket i Fläkten.

– Det är surt. Det känns som att det märks att det är premiär, kanske lite nerver och grejer. Vi får inte alls till spelet som vi har haft på träningarna senaste tiden, då har det varit riktigt bra. Men vi gör ändå sex mål framåt, det tycker jag är positivt, men vi släpper in lite för mycket och lite för enkla mål, säger spelande sportchefen Johan Andersson, som också är självkritisk:

– Samtidigt så är det väl jag och de andra tongivande spelarna som inte tar tag i spelet. Så det är ju mitt fel på ett sätt, jag och de andra tongivande spelarna som ska driva på spelet. Det är något som kommer att vara viktigt i vinter, att våga hålla i bollen.

LÄS ÄVEN: Gjorde hattrick – men Västanfors torskade mot Haparanda efter drama: "Gick undan med deras ryssar"

När Bandypuls tippade den norra Allsvenskan placerades Haparanda Tornio på sista plats. Men Johan Andersson tycker inte att det är skäl till oro att förlora mot ett bottentippat lag i premiären – om inte annat för att han inte håller med.

– Jag tror inte att de kommer att komma sist i serien. De har ju två finska landslagsspelare, och sen har de några duktiga ryska lirare.

Hur tuff bortamatch är det att åka upp dit och spela?

– Det är klart att det är den tuffaste bortamatchen, man är ju igång tio timmar innan matchstart och reser. Så det är tufft, men man ska inte skylla på det.

Besviket – men alltså på inget sätt nedslaget i Västanfors efter premiären. Och det finns fortfarande en stark tro på lagets egna spel, trots att man inte fick igång det senast.

– Vi tror fortfarande på vårat. Vi kommer att vara bra i vinter, och det tror jag alla känner också. Alla är jävligt missnöjda, och ute efter revansch.

Och chansen till revansch kommer fort. På lördag kommer Ljusdal till Västanfors IP – ett Ljusdal som i samma ranking placerades etta i tabellen.

– Det ska bli fantastiskt kul att möta Ljusdal som är topptippade, vi har inget att förlora där. Det ska bli kul att spela mot dem och testa på det, men framför allt att spela på IP där vi vet att vi är starka.

På vilket sätt tycker du att ni är ett bättre lag än i fjol?

– Dels har vi fler kvalitetsspelare, och sen har alla tagit ett kliv till. Vi har en lite tydligare bild av hur vi vill spela, och alla tror på det stenhårt. Jag tror att det blir bra som sagt, vi har ju inte kunnat utnyttja hemmaplan och träna på stor is så mycket. Varje träning och varje match blir vi bättre av.