Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isaksson lämnar som bandybas när Bollnäs GIF inför ny organisation: "Krävs en överledning med fler kompetenta personer"

Tisdagens årsmöte i Bollnäs GIF Bandy gav stora förändringar i föreningens struktur och organisation.
Jan Isaksson avgår som ordförande efter tre år och Marcus Sandberg blir ny bas.
Men den nya styrelsen blir en sektion underordnad en överstyrelse med Peter Nyman som ordförande.

Annons

– Jag sade att det skulle bli två år på posten, men jag stannade i tre. Och det finns ingen dramatik i det här, säger 66-årige Jan Isaksson från Vallsta.

Han klev in med hårda nypor i en krisklubb för tre år sedan, och rev alla spelarkontrakt som en första drastisk åtgärd för att hantera ett ekonomiskt pressat läge.

– Det var tufft, vi fick ju ingen elitlicens direkt. Mitt främsta mål var att få ordning på ekonomin och verksamheten. Det lyckades vi med, i dag har klubben ett positivt eget kapital på drygt hundra tusen kronor, säger Isaksson, som på begäran blir kvar i styrelsen för klubbens nya fastighetsbolag.

– Jag har varit med och kämpat så pass länge för en hall, och då vill jag gärna vara med och slutföra det också, säger Jan Isaksson, som har fler fina minnen från sina år som ordförande.

– Min dröm var att få nummer 4 tillbaka i laget, och nu är Per Hellmyrs där. Dessutom fick vi ju Daniel Berlin som en stor bonus. Det är stort. Sedan betyder det såklart mycket att ha hittat en kraftfull sponsor också.

Jan Isaksson är också positiv till den nyordning där en överstyrelse har att vaka över sektionerna Bandyföreningen, Fastighetsbolaget och Kanalbolagen.

– Jag ser det som en sorts koncernledning. Med planerna för en hall krävs helt enkelt lite fler personer med särskild kompetens i ledningen.

Ordförande i överstyrelsen blir Peter Nyman, tidigare VD för friskolan Lust & Lära i Bollnäs.

Där ingår även nye bandybasen Marcus Sandberg i styrelsen.

För "nya" Bollnäs GIF väntar nu ett viktigt beslut vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndag. För klubbens huvudspår för en byggandet av en arena på gamla SJ-området är det en avgörande "station" på vägen.

Kärnfrågan är om Bollnäs GIF ska få köpa marken, inklusive alla byggnader, förutsatt att klubben inom 18 månader (eller tidigare) kan ta fram ett underlag som visar att kommunens årliga kostnader (driftsbidrag och hyra "tomma" tider) inte överstiger 7 miljoner kronor.

En grundförutsättning är också att klubben själv finansierar själva byggandet av hallen.

– Jag har en bra känsla i dag, och skulle bli mer än förvånad om det blir ett nej. Men ett positivt beslut betyder samtidigt bara en början på en resa. Vi vet ju till exempel inte ännu vilket pris på marken som de oberoende värderna kommer fram till, säger Jan Isaksson, numera i Fastighetsbolaget.

Den nya styrelsen i Bandyföreningen, Bollnäs GIF

Ordförande: Marcus Sandberg.

Ledamöter: Hans Ling, Thomas Bolinder, Emma Tjäder, Kjell Claesson och Lars Ahlström.

Avgående: Jan Isaksson (ordförande - till Fastighetsbolaget), Ulrika Prytz, Marcus Nygren och Ove Lindberg.

Den nya överstyrelsen, Bollnäs GIF Bandy

Ordförande: Peter Nyman.

Ledamöter: Staffan Bromé, Per-Ola Olsson, Ola Persson, Ove Lindberg, Henrik Skarp och Marcus Sandin.