Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishkeldin: "Står mellan Villa och SAIK"

Ryske storstjärnan Maxim Ishkeldin funderar över framtiden.
Sverige är i allra högsta grad aktuellt – och två klubbar intresserar honom.
– Det står mellan Villa och SAIK om jag väljer Sverige, säger Zorkij-anfallaren till NLT.se.

Maxim Ishkeldin är en av silly seasons allra hetaste spelare. Kanske är han till och med det allra hetaste namnet på marknaden.

Just nu är den ryske storstjärnan på besök i Lidköping där han bland annat träffar sin lagkamrat i Zorkij under två år – Villa-anfallaren Johan Esplund.

På måndagen träffade 24-åringen Villa Lidköpings tränarduo Johan Sixtensson och Magnus Muhrén. Under onsdagen ska han träffa klubbchefen Jonas "Sparris" Johansson.

– Jag vill spela inomhus i ett bra lag som drar mycket folk och som har chans att vinna titeln. Därför står det mellan Villa och SAIK om jag väljer Sverige, säger Maxim Ishkeldin till NLT.se .

Samtidigt avfärdar han spel i både Hammarby och Bollnäs om en flytt till Sverige blir av.

– Jag träffade bara min kompis Misja (Pasjkin) i Stockholm i helgen, men Hammarby och Bollnäs spelar utomhus och det är inte aktuellt. Jag spelar ute i Zorkij och det får räcka.

Det som får Maxim Ishkeldin att fundera på en flytt till Sverige är knappast pengarna. Det som lockar är en annan typ av bandy.

– Det är ett annat spel här. Mer taktiskt och jag vill gärna lära mig det för att bli en ännu bättre bandyspelare, säger han till NLT.se.

– Tänkte jag bara på pengar skulle jag aldrig ens fundera på spel i Sverige. Man tjänar mycket mer i Ryssland, fortsätter Maxim Ishkeldin.

Den 30 april går hans kontrakt ut med Zorkij. På fredag reser han tillbaka till Ryssland. Sedan väntar en tids funderande innan beslut om framtiden kommer.

Och ryktena om att även landsmannen Sergej Lomanov är aktuell för spel i Sverige avfärdar Maxim Ishkeldin helt och hållet.

– Lomanov? Nä, inte en chans. Han blir garanterat kvar i Ryssland.