Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isläget på Sävstaås ljusnar inför Bollnäs–Gripen – trots extremkylan: "Klart det påverkar"

Bollnäs–Gripen Trollhättan ser ut att bli av på lördagen.
Efter isproblemen på Sävstaås tidigare i veckan har läget ljusnat, trots senaste dygnets kraftiga kyla.
– Vi räknar med att köra matchen, säger anläggningschefen Janne Fredin.
På fredagseftermiddagen bekräftade Bollnäs via sociala medier att matchen spelas på utsatt tid.

Annons

I onsdags skrev Bandypuls om stora problem på Sävstaås efter att en ismaskin gått sönder och i stort sett förstört hela isen. Resultatet blev inställda träningar och två uppskjutna matcher, och i onsdags var det även oklart om lördagens elitseriemöte mellan Bollnäs och Gripen skulle kunna spelas.

På fredagen gav Sävstaås anläggningschef Janne Fredin någorlunda lugnande besked.

– Vi har det under kontroll om jag säger så. Men det är fullt upp vet du, jag har egentligen inte tid att prata med dig, säger han med ett skratt.

– Vi har lagt på vatten och spolat för att försöka få is över linjerna, för det var ända ner i linjerna. Gripen ska börja träna nu klockan ett och efter det kommer A-laget och Snoddas.

Vid reparationsarbetet i onsdags vräkte snön ner. Sedan kom svinkylan med temperaturer ner emot 30 minusgrader. Vid lunchtid på fredagen var det fortfarande under 20 minusgrader i Bollnäs.

– Klart det påverkar. Isen spricker ju sönder, så vi får se nu hur mycket jobb det blir efter träningen. Men vi har inget på dagen i morgon före matchen, och nu ska temperaturen ge med sig lite grann. I morgon ska det nästan bli nollgradigt, så fan tro't... Vi räknar med att köra matchen, säger Janne Fredin.

På fredagseftermiddagen bekräftade Bollnäs GIF via sociala medier att matchen spelas som planerat.

"Vi vill bekräfta att det blir match imorgon lördag 17:00 som planerat. Ismakarna har gjort ett jättejobb och isen är perfekt liksom vädret", skriver klubben på Facebook.