Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Islossning för Lomanov – som vill motbevisa tvivlarna: "Det var många som pratade"

Somliga har pratat om Vänersborg som årets besvikelse i elitserien.
Svaret?
Tre raka segrar under säsongsupptakten.
– Som en bra idrottsman vill man bevisa att det inte ska bli så, säger Sergej Lomanov.

Vänersborgs supervärvning stod i fokus på onsdagskvällen, då hans Vänersborg körde över Tillberga med hela 8–0.

Sergej Lomanov var involverad i det mesta och lämnade isen som fyramålsskytt. Dessutom spelade han fram till ytterligare två mål.

– En godkänd match av mig. Jätteskönt att det lossnade, jag hade några bra lägen i Edsbyn men bollen ville inte gå in då. Skönt att få göra mål och jag hade några lägen till. Men det viktigaste är att vi börjar förstå varandra bättre och bättre, säger han.

Med anledning av Vänersborgs storsatsning riktas många nyfikna blickar mot laget. Inför säsongen har man på sina håll pekats ut som en flopp.

LÄS OCKSÅ: Vänersborg lyfter när Borvall spikar igen i buren: "Självförtroendet på väg tillbaka"

– Det är jätteviktigt för oss att få den här starten, vi hade en tuff försäsong. Det var många som pratade och några sa att vi skulle bli årets besvikelse. Men det är också skönt att höra, det blir lite skärpning då. Som en bra idrottsman vill man bevisa att det inte ska bli så, säger Lomanov.

Matchen mot Tillberga var dock jämnare än vad siffrorna visade, i alla fall till en början. Vänersborgsmålvakten David Borvall storspelade matchen igenom, och 2–0 i paus hade kunnat vara andra siffror.

– Första halvlek var ganska jämn, vi gjorde två och Tillberga hade några bra lägen att göra mål. David Borvall spelar väldigt bra.

SE OCKSÅ: Sergej Lomanov om livet som superstjärna i Vänersborg: "Jag går inte så mycket på stan"

Men direkt efter paus bestämde sig Vänersborg för att punktera matchen. På drygt fyra effektiva minuter gick man från 2–0 till 5–0.

Efter det blev det aldrig riktigt match igen, även om Tillberga hade en del bra lägen även efter det avgörande rycket.

– Vi ökar tempot i andra, sätter fart på skridskorna hos spelare utan boll. Vi hade fler delaktiga i anfallet och Tillberga orkar inte med oss. Vi gör 3–0, 4–0 och 5–0 och matchen är avgjord, konstaterar Lomanov och fortsätter.

– Vi har bra saker att ta med oss framöver, men även saker som vi kan förbättra. Men skönt att vinna med 8–0 och att hålla nollan.

Vänersborg toppar nu elitserien, med full pott efter tre spelade matcher. På fredag väntar Vetlanda på bortaplan.

SE OCKSÅ: Lomanov glänste när Vänersborg körde över Tillberga – se höjdpunkterna här

MATCHFAKTA

Vänersborg–Tillberga 8–0 (2–0)

Målen: 1–0 (13, hörna) Sergej Lomanov, 2–0 (15) Emil Viklund, 3–0 (48) Joakim Hedqvist, 4–0 (50) Emil Viklund, 5–0 (52) Sergej Lomanov, 6–0 (63), 7–0 (80) Nikita Ivanov, 8–0 (87) Sergej Lomanov

Hörnor: 7–11

Utvisningsminuter: 20–30

Publik: 2 011