Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jacob Claesson om rivaliteten: "Förhoppningsvis lärt sig något av det"

Fjolårsderbyna mellan Nitro/Nora och ÖSK innehöll en del heta ordväxlingar.
Och det var bra för bandyn i regionen, menar Jacob Claesson.
– Så länge det inte är på någon larvig sandlådenivå så är det bara bra att det finns känslor, säger ÖSK-målvakten.

Hårda ordväxlingar och dueller – både på isen och vid sidan om. Derbyna mellan Nitro/Nora och ÖSK förra säsongen innehöll det mesta och lockade också storpublik. Till annandagsderbyt i Behrn arena kom över 1000 åskådare och på nyårsafton besökte drygt 500 personer Swedice arena i Nora. Efter att Nitro/Nora vunnit det sista derbyt svingade ÖSK:s Viktor Erlandsson mot rivalerna på Twitter och kritiserade lagets sätt att spela. Nu återfinns han i just Nitro/Nora.

– Haha, ja. Komiskt att han hamnade där efter det som var. Men det bygger ju på känslor det här och i år har det varit lite lugnare. Sedan har väl Viktor kanske lärt sig något av det där, att hålla lite lägre svansföring, säger Jacob Claesson.

Som inte ser problem i att det svingas. Tvärtom ser han fördelar i det.

– Jag tycker bara det är bra. Det ska vara lite rivalitet och lite hårt, men hjärtligt. Så länge det inte är på någon larvig sandlådenivå så är det bara bra att det finns känslor. Det skapar bara intresse.

– Framför allt är det väldigt roligt och det är fantastiskt att vi har två lag i allsvenskan som är så pass bra. Det känns som att matcherna kommer bli jämna, precis som förra året. Väldigt kul för bandyn.

Förra året tillhörde Jacob Claesson just Nitro/Nora. Men nu har han hittat hem till ÖSK igen – klubben som han lämnade 2013.

– Det är fantastiskt roligt och det blev en nytändning för mig, faktiskt. Jag har haft bra år i Nora, men det känns att det är en annan grej i ÖSK som jag ju gjort många år i tidigare. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och när jag lämnade för Sandviken 2013 hade jag en baktanke att komma tillbaka till ÖSK. Det är inte min moderklubb, men det känns nästan som att det är det.

Jacob Claesson blir den som vaktar ÖSK:s mål i det första derbyt. Av åtta spelade matcher har han stått fem, medan målvaktskollegan Johan Blom stått övriga tre. Och det är kolleger de kallar varandra, snarare än konkurrenter.

– Vi känner varann jättebra och det funkar bra mellan oss. Framför allt så unnar vi varandra framgång och det känns unikt. Jag tror att många i en sådan här situation har ett litet horn i sidan till varandra, men här finns inget sådant. Vi unnar varandra framgång, men sedan tjurar vi så klart och man blir besviken när man inte får stå. Och det är så det ska vara, säger Claesson.