Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jansson om viktiga målet som tog VSK till final: "Edlund håller i mig i 50 meter"

Förra året slog Sandviken ur VSK i World cup-semifinalen.
Nu gav VSK tillbaka – efter två viktiga mål som liknade varandra av Simon Jansson.
– Det är pååkningar och slag hit och dit, säger matchvinnaren om drabbningarna mellan bandyns stormakter.

Överbelasta kanterna, sätta inspel och packa in så mycket folk det går i straffområdet.

VSK:s offensiva spelidé är knappast någon hemlighet för motståndarlagen – men ändå så svår att stoppa.

I World cup-semifinalen i klassikermötet mot Sandviken gjorde Simon Jansson 1–0 just på detta sätt.

– Jag ser att "Hompa" (Tobias Holmberg) går runt, så jag försöker bara ta min in på första stolpen och få med mig folk. Han drar den på första, så jag försöker bara nudda bollen. Jag har handen bakom (klubbladet) och den träffar på spetsen, säger Simon Jansson.

Det lyste kanske inte om VSK annars i den första halvleken – även om regerande svenska mästaren fick med sig en 3–2-ledning till paus.

– Det är ett krig, kan man säga. Det är väl ett bra sammanfattningsord. Det är mycket känslor och bra bandy, där man känner lite på varandra i början, säger Simon Jansson.

Från sidan såg det ut som en del tuffa grejer?

– Ja, men visst. Det är lite pååkningar och slag hit och dit, som man kanske inte ser från läktaren heller. Men det är en del av spelet. Det är två riktiga rivaler, båda lagen hatar att förlora mot varandra.

LÄS MER: Bergwalls chansning gick inte hem – sen tog han revansch

VSK höjde sig spelmässigt i andra halvlek, även om den inleddes med ett kvitteringsmål av Sandvikens anfallsstjärna Christoffer Edlund. Sedan stog Simon Jansson för sitt andra mål i matchen – det som tog Västerås SK till final i World cup.

– Vi går runt på kanten då också. Jag vill ha tillbaka bollen av "Hompa", en sidledspassning så jag kommer fri, men Edlund håller i mig i säkert 50 meter. Så jag vill bara hamna på mål, och han slår in den perfekt medan jag försöker dra mig loss från Edlund. Sen träffar bollen klubban och in i mål, säger Simon Jansson.

Christoffer Edlund protesterade kraftigt – men VSK fick sitt 4–3-mål godkänt.

– Jag träffar helt ärligt på klubban. Sen kanske det är så att Edlund åker med den in, för vi hamnar ju i målet båda två, säger Simon Jansson.

LÄS MER: Olsson: "Spelar ingen roll vilka vi möter"

Emil Juhlén sköt 5–3 från distans, och Stefan Edberg fastställde sedan segern till 6–3 med ett hörnmål.

VSK vann World cup 2014 efter finalseger mot Vänersborg. Förra året åkte man ur i semi mot just Sandviken, där sedan Jenisej vann. Nu står det mellan Netfyanik och Villa som finalmotståndare för VSK.

– Det vore kul med ryssmatch, skridskoåkning och lite rakt på. Äh, jag vet inte, det är bara skönt att vara i final, säger Simon Jansson.

Men vilka passar er bäst?

– Svårt att säga. Vi har gjort bra matcher mot Villa även om vi fick stryk där i Svenska cupen, andra halvlek var vi bra där. Neftyanik vann vi mot i gruppen förra året... Jag tror att båda passar oss bra, säger Simon Jansson och drar av ett stort leende.

MATCHFAKTA – SEMIFINAL WORLD CUP

Västerås–Sandviken 6–3 (3–2)

Målen: 0–1 (16, straff) Christoffer Edlund, 1–1 (19) Simon Jansson, 1–2 (20) Linus Forslund, 2–2 (27, hörna) Tobias Holmberg, 3–2 (29) Tobias Holmberg, 3–3 (34) Christoffer Edlund, 4–3 (40) Simon Jansson, 5–3 (42) Emil Juhlén, 6–3 (60+3, hörna) Stefan Edberg.