Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Janssons poängshow bäddade för Västerås tredje raka seger: "Börjar kugga i nu"

Tre mål och en assist. VSK-anfallaren Simon Jansson var het när hans Grönvitt besegrade Tellus på bortaplan med 2–7 och plockade säsongens tredje raka seger.
– Klart att det är skönt för en sån som mig att göra poäng, jag är ju här för att jag ska leverera, säger Jansson.

Resultatmässigt inledde VSK säsongen aningen knackigt – till skillnad från vad man är van vid. Men segern mot Tellus innebar Mesta Mästarnas tredje raka seger och poängmaskinen Simon Jansson menar att vinstmaskinen VSK har börjat komma igång igen.

– Rent spelmässigt så tycker jag inte att det har varit några problem under inledningen av säsongen, där har vi varit bra. Det är väl resultaten som inte riktigt har gått med oss tycker jag, för att använda ett klassiskt citat "det har varit stolpe ut", säger Simon Jansson och fortsätter:

– Självklart är det frustrerande när man inte vinner fast man spelar bra men det har varit upp till oss att jobba för att ta oss tillbaka till att bli det där vinnande laget igen, och nu tycker jag att det börjar kugga i igen.

Jansson var själv en starkt bidragande orsak till att Västerås kunde plocka säsongens tredje raka borta mot Tellus. Han gjorde själv tre av målen och assisterade även till Jonas Nilsson 2–6-mål i den andra halvleken.

I och med matchen fyra "Jansson-poäng" så kliver anfallaren upp som bästa poängplockare för Mesta Mästarna den här säsongen, något som han själv tar med en klackspark.

– Jasså, är det så? Det är klart att det alltid är kul att göra poäng men som vi alla har sagt många gånger tidigare så är styrkan i det här laget att det finns så många spelare som både kan göra mål och assistera. Sen är det klart att det är skönt för en sån som mig att göra poäng, jag är ju här för att jag ska leverera, säger Jansson.

MATCHFAKTA

Tellus – Västerås 2–7 (0–5)

Första halvlek: 0–1 (08.26) Simon Jansson (Simon Folkesson), 0–2 (10.05) Patrik Sjöström (Simon Folkesson), 0–3 (14.19) Simon Jansson (Tobias Holmberg), 0–4 (36.56) Patrik Sjöström (straff), 0–5 (41.43) Jonas Nilsson (Tobias Holmberg)

Andra halvlek: 1–5 (59.24) Jonas Enander (Martin Deacon) 2–5 (66.54) Jonas Granberg (Martin Krigh) 2–6 (75.57) Jonas Nilsson (Simon Jansson) 2–7 (87.45) Simon Jansson (Tobias Holmberg)

Publiksiffra: 227 åskådare