Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jesper Jonsson uppges vara nära Villa – men Hammarby har inte gett upp: "Väldigt hög prio"

Jesper Jonsson har tackat nej till Vetlanda.
Nu uppges mittfältaren vara nära Villa.
Men i Hammarby är sportchefen Stefan Karlsson fortfarande hoppfull om att behålla honom.
– Vi ska träffas till veckan, säger han.

Annons

LÄS ÄVEN: Hammarby, Villa eller Vetlanda – Jesper Jonsson funderar: "Jag känner mycket för den föreningen" (Plus)

Hammarbys mittfältsmotor Jesper Jonsson, som sniffar på en landslagsplats, är en av många heta spelare i elitserien som har utgående kontrakt. Under hela våren har 25-åringen varit omgärdad av rykten. Spekulationerna har främst handlat om att stanna i Hammarby, flytta hem till Småland och Vetlanda eller gå till Villa Lidköping.

Enligt de senaste uppgifterna sägs Jesper Jonsson, som är fostrad i Åby/Tjureda, nu vara nära en övergång till Villa. Det skriver bland annat bloggen Bandyfeber på Twitter, och uppgiftslämnare till Bandypuls hävdar samma sak.

LÄS ÄVEN: Villa förlänger med mittfältaren – stannar i tre år till: "Att få stanna har hela tiden varit ambitionen"

Det som Bandypuls kan bekräfta i dagsläget är att Vetlanda har jagat Jesper Jonsson under våren. Anders Freijd, som sitter i Vetlandas sportgrupp, gör ingen hemlighet av att klubben har försökt få hem sin "förlorade son" – som dock inte ska vara redo att återvända till Småland i det här skedet av karriären.

– Vi har varit i kontakt med Jesper, och vi försöker alltid få hem spelare utifrån som har spelat i Vetlanda. Det är inte jag som har haft kontakten med Jesper, men han har sagt nej till oss, bekräftar Anders Freijd.

LÄS ÄVEN: Daniel Andersson i stor intervju: "Beslutet att lägga av blev aldrig särskilt svårt"

Bandypuls har sökt Villas klubbchef Jonas "Sparris" Johansson utan framgång. Inte heller Jesper Jonsson har gått att nå trots upprepade försök de senaste dagarna.

Men Stefan Karlsson, nybliven sportchef i Hammarby, har på intet sätt gett upp hoppet om att behålla mittfältsstjärnan på Zinkensdamm. Han bekräftar att Jesper Jonsson har träffat Villa, men att det är "naturligt" med tanke på kontraktsläget. Hammarby har nyligen också fått klart med elitlicens, vilket gjort att arbetet med spelare inför nästa säsong släpar efter en aning.

– Vi ska träffa Jesper till veckan och som jag vet är absolut inget klart. Men att han har varit och pratat med Villa är naturligt, säger Stefan Karlsson.

LÄS ÄVEN: Stor genomgång – så är kontraktsläget i samtliga elitserieklubbar

Vilka förhoppningar har du om att han blir kvar i Hammarby?

– Förhoppningarna är väldigt stora. Han kommer att spela i landslaget inom en snar framtid och har alla verktyg. Vi har väldigt, väldigt hög prio på honom.

Tror du att han spelar i Hammarby nästa säsong?

– Det måste jag tro. Det är absolut huvudmålet, säger Stefan Karlsson.

LÄS ÄVEN: Efter tunga tiden – så ska Hammarby ta sig vidare: "Vi har verkligen lagt in allt vi har"

Det återstår att se var Jesper Jonsson hamnar, men enligt Bandypuls obekräftade uppgifter vill han göra klart med Villa innan april är över.

Det som möjligtvis skulle kunna tala emot en flytt till Villa är att Sveriges publiklag nummer ett redan har en stark mittfältsuppsättning. Både Jesper Eriksson och Tim Persson har nyligen skrivit treårskontrakt med klubben. På mittfältet finns också fixstjärnan Johan Esplund, men tänkbart är att han flyttas upp i planen nu när Daniel Andersson har lagt av. Jättetalangerna Martin Karlsson och Joel Broberg är också namn för ett mittfält.