Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimi Heinonen klar för Sirius – som även uppvaktar Rintala och Mårtensson

I vintras var Jimi Heinonen vid upprepade tillfällen på provspel med Sirius.
Nu är den finska talangen klar för Uppsalaklubben.
– Han passar in i det vi håller på att bygga, säger tränaren Olle Gabrielsson.

LÄS ÄVEN: Blixtinkallad till VM – och intresse från Sirius: "Klart jag är sugen på att komma till Sverige"

Jimi Heinonen var med i det finska VM-laget i februari och kommer senast från Helsingforsklubben Botnia. I vintras slutade han tvåa i den finska ligans poängliga.

Han har vid upprepade tillfällen varit och provtränat med Sirius, som uppenbarligen gillade vad man såg. Heinonen är klar för Uppsalalaget och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det känns väldigt bra att vi har knutit till oss Jimi, han passar in i det vi håller på att bygga. Han är ung, träningsvillig och utvecklingsbar. Jag ser fram emot att hjälpa Jimi att bli ännu bättre. Han har redan nu presterat väldigt bra, då han kom tvåa i den finska poängligan förra säsongen och tog en plats i det finska landslaget, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen spelade 21-årige Heinonen på Botnias mittfält, men Olle Gabrielsson ser klubbens senaste tillskott som anfallare. Det är också på den positionen som Heinonen tidigare har spelat mest.

Sirius är även på jakt efter flera nyförvärv. Rykten har cirkulerat om att klubben ska uppvakta Janne Rintala (som lämnar VSK) och Hammarbys Kalle Mårtensson.

En källa med god insyn i föreningen bekräftar för Bandypuls att så är fallet. Både Rintala och Mårtensson kan vara på väg till Sirius.

– Det är två spelare som det förs diskussioner med, säger källan.