Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johannes Camilton snuvades på hjälterollen – ÖSK:s bottenspöke lever: "Har lust att slå sönder en klubba"

Johannes Camilton såg ut att bli matchjälte – då kvitterade Västanfors med endast en minut kvar av matchen och fixade oavgjort. Den enda poängen som ÖSK tagit mot de tre bottenlagen.
– Vi har svårt för dem, det måste vi erkänna, säger Camilton efter 6–6.

Unik, Gustavsberg – och så Västanfors. Där är de tre lagen som spökat rejält för ÖSK under vintern. Endast en poäng på de tre matcherna mot de tre bottenlagen. Mot Västanfors såg det länge ut att bli två.

Johannes Camilton tryckte in 6–5 med drygt sju minuter kvar av matchen efter att ÖSK tappat 5–2 till 5–5,

– Det kändes ändå bra på något sätt när de kvitterade. Vi föll inte ihop totalt, säger han och menar att hans ledningsmålet kändes som en islossning.

– Det kändes ju verkligen skönt när vi gjorde 6–5. Men nu känns det bara som en tappad poäng, säger han.

För efter det, föll ÖSK ihop –för andra gången i matchen. Och med endast drygt en minut kvar av tilläggstiden kvitterade Västanfors – som ligger sist i tabellen.

– Det är surt som fan, säger Camilton och fortsätter senare:

– Man har väl lust att slå sönder någon klubba. Men det är bandy vi håller på med, det är ju sånt som händer.

Läs mer: Camilton: "Klart att jag vill spela i elitserien igen"

Och kräftgången mot de som hittills varit seriens sämsta lag, fortsätter. Innan 6–6 mot jumbon Västanfors förlust mot både Gustavsberg, 3–6 och Unik 3–5.

– Lite så har det varit. De som deffar hem. Vi har lite svårt för dem, måste vi ju erkänna.

Vad beror det på?

– Jag vet inte faktiskt. Vi har liksom svårt när lag deffar hem och kontrar. Vi spelar ju på många spelare däruppe och vi vill vara offensiva. Då är det lätt att kontra och straffa oss, säger Camilton och fortsätter:

– De fick något enkelt mål. Och medan de fick energi så tappar vi energi. Då började de pressa och hade inte så mycket boll.

Tränaren Patrik Twine:

– Vi hade ju en målsättning att vinna de här matcherna över jul och nyår. Men att vi skulle tappa en poäng mot Västanfors hade vi inte kalkylerat med, även om vi visste att det skulle bli otroligt hårt.

Matchfakta

ÖSK–Västanfors 6–6

Halvtid: 3-1.

Målen, ÖSK: Lars Buskqivst 3, Sebastian Brandt, Andreas Ingemarsson, Johannes Camilton.

Publik: 339.