Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson hämmas av segdragen skada: "Tanken var inte att jag skulle spela"

Joakim Johansson har dragits med en "hemlig" skada i snart fyra veckor.
Mot SAIK gjorde Hammarbybacken oväntad comeback.
Om kroppen håller för annandagsderbyt mot Tellus är oklart.
– Man vågar inte säga för mycket, säger han.

Hammarbys nyförvärv Joakim "Kimmen" Johansson skadade sig mot Villa Lidköping den 23 november. Det dröjde till mötet med Sandviken innan han spelade igen.

LÄS ÄVEN: Johansson klar för Hammarby

Men än är försvararen inte helt återställd efter skadan, trots spel på Jernvallen i fredags. Vilken typ av skada det handlar om är Joakim Johansson förtegen om. Det enda han avslöjar är att den sitter på underkroppen.

– Jag vill inte säga exakt, men det var en situation där det drog till. Det är inget större än så, men det tar alltid tid med rehab och sådär och jag valde att låta det ta tid. Det passade ganska lägligt med landslagsuppehållet, men man missade ganska många matcher ändå, säger Joakim Johansson, som inför mötet med SAIK inte hade spelat på fem matcher.

– Jag var egentligen inte matchklar då heller. Tanken från början var inte att jag skulle spela den, det kan jag säga, men vi hade mycket sjukdomar och så. Så jag hade inte tränat riktigt innan den matchen.

Med Rolf Larsson, Per Einarsson, Klas Nordström och Kalle Spjuth borta fick försvararen avlasta som både defensiv mittfältare och ytterhalv under matchen.

I annandagsderbyt mot Tellus om en vecka hoppas han dock vara tillbaka i fullt slag. Samtidigt har han konkurrens i backlinjen, så det är inte bara att ta en plats.

– Man vågar inte säga för mycket, jag har inte testat köra nåt sedan matchen och vet inte hur kroppen reagerar. Men jag tror och hoppas att jag kan vara tillgänglig om jag blir uttagen, säger Joakim Johansson, vars Hammarby bara fick 2–2 mot nykomlingen Tellus i början av december.

– Jag såg den matchen från sidan och det var frustrerande. Det kommer vara ett jävligt taggat Hammarby som kliver ut till den matchen.

Det har gått sju månader sedan Joakim Johansson blev klar för Hammarby efter att ha brutit med Vänersborg. Bortsett skadan känner han att steget från hemstaden till Stockholm har varit rätt.

– Det var ganska jobbigt, för då hade jag kommit i gång ganska bra. Men det hade kunnat vara värre ändå, säger 21-åringen, som före skadan hade gjort sex mål (fyra hörnor, två frislag) på sex matcher som försvarare.

– Jag behövde nåt nytt som jag har sagt tidigare, och det känns att man har hittat rätt på så sätt. Jag hade lite tufft på försäsongen och gjorde inga mål, då sitter det lite i huvudet, så det var skönt att det lossnade när serien drog i gång, säger Joakim Johansson.

LÄS ÄVEN: Johansson om nya livet i Hammarby