Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson tillbaka efter långa avstängningen när Villa slog Sirius: "Har längtat till det här"

Martin Johanssons fyra matcher långa avstängning är över.
I övertygande bortasegern mot Sirius var Villas försvarschef och trygghet tillbaka i backlinjen.
– Det har varit jobbigt att stå bredvid, säger han efter 8–1 på Studenternas.

Annons

TV: Se höjdpunkterna från matchen

När Villa slog SAIK med 5–0 i elitseriepremiären satte Martin Johansson in en tackling på SAIK-stjärnan Alan Dzhusoev som senare skulle rendera i en avstängning på fyra matcher.

Sedan dess har Villa förvisso fortsatt vinna matcher, men i försvaret har det stundom varit både virrigt och öppet – med 3–10-kollapsen hemma mot Edsbyn som det givna exemplet.

Men när Villa slog Sirius med 8–1 på Studenternas på lördagen var landslagsmannen Martin Johansson tillbaka på liberopositionen och då var allt som vanligt igen: För det mesta tätt och stängt i försvarsspelet.

– Skönt så klart. Det har varit jobbigt att stå bredvid, så kan man väl säga. Man har längtat till det här, säger han.

Hur frustrerande har det varit att stå på sidan och kolla på?

– Det är klart, mellan två och tre veckor är lång tid. Vi spelar ju inte så jätteintensivt heller, så det har varit lite frustrerande. Vi har haft det jobbigt efter World cup och det brukar väl lag som går långt där ha i början av serien historiskt sett. Man vill in och hjälpa när det inte riktigt stämmer.

Har du själv upplevt att du saknats?

– Äh, det blev rätt mycket där. Backman (Tobias, diskbråck) försvann och så jag med, och vi har ju spelat ihop med Andreasson (Martin) i några år. Det rörde runt lite, blev lite oroligt och då blir det inte den stabiliteten man behöver.

För Martin Johansson blev det en lugn comeback när Villa tog grepp om matchen direkt genom Daniel Anderssons tidiga 1–0-mål. Bortalaget ledde med 3–0 i paus innan det rann iväg till solklara 8–1 genom ett snabbt hattrick av David Karlsson i slutminuterna.

– 3–0 efter första, men då var det ändå en ganska tight match. Det är de tre-fyra sista minuterna som det rinner iväg lite, säger Martin Johansson.

Någon tendens till ringrost i dag?

– Lite kanske, men jag tycker att jag är förvånansvärt bra ändå. Det blir lite annat med matcher än med träningar, men vi gjorde det bra och enkelt för varandra och då underlättar det.

I lördagens andra match i elitserien vann Vetlanda med 4–2 mot Gripen Trollhättan efter tre mål av Joakim Andersson.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Sirius–Villa Lidköping 1–8 (0–3)

Målen: 0–1 (4) Daniel Andersson, 0–2 (24) Jesper Eriksson, 0–3 (40) Joel Broberg, 0–4 (63) Axel Ekholm, 0–5 (69) Daniel Andersson, 1–5 (78) Joonas Peuhkuri, 1–6 (86) David Karlsson, 1–7 (90) David Karlsson, 1–8 (90) David Karlsson.

Hörnor: 6–6.

Utvisningar: Sirius, 2 x 10. Villa, 1 x 10.

Publik: 985.

Domare: Jacob Liljegren.