Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Nilssons sjuka säsong avslutades på läktaren: "Inte van att se bandymatcher..."

Avslaget finger, en sjukdom som kommer i omgångar – och nu är VSK utslaget.
Jonas Nilsson har haft roligare säsonger än den här.
– Vi har varit för dåliga under hela säsongen, säger anfallaren som fick följa även den sista kvartsfinalen från läktaren.

I januari fick Jonas Nilsson ett finger avslaget – sedan har han dragits med en lurig sjukdom som kommer tillbaka i omgångar.

– Jag har haft allting, tänker jag. Jag fick fingret avslaget, och spelade liksom på det, sex-sju matcher på sprutor. Det var surt. Sen tränade jag på uppehållet för att komma igen, och blev sju i tre veckor, sen tillbaka igen och sjuk igen. Jag vete fan vad det här är, säger VSK-anfallaren efter att laget åkt ur i den femte och avgörande kvartsfinalen mot Sandviken.

I kvartsfinal 3 var petningen av Jonas Nilsson planerad – men i de två sista skulle han ha spelat.

– Jag är ju sjuk, så då kan jag inte spela, säger han.

Han följde avgörandet på läktaren i Göransson Arena. En väldigt ovanlig situation för 32-åringen som gjorde relativt blygsamma 19 mål på sina 23 spelade elitseriematcher den här säsongen.

Analysen:

– Det är svårt att säga, för det första är jag inte van att se på bandymatcher, så jag vet inte hur det ska se ut. Men jag tycker väl så här: i den här slutspelsserien så är det två bra lag, och vi är jättebra, liksom. Det är inte därför vi åker ut i kvartsfinal, det är för att vi har varit för dåliga under hela säsongen. Vi har åkt bandy istället för att spela bandy, säger han.

Jonas Nilssons kontrakt med VSK går nu ut. Han kom till klubben 2008 – och han öppnar definitivt för en fortsättning.

– Jag har inget (kontrakt) nu. Men vi får sätta oss och utvärdera.

Du är inte sugen på att röra dig, alltså?

– Nej, absolut inte. Så är det inte, det kommer jag inte att göra. Det är mer att vi ska prata igenom vad vi liksom tycker om varandra. Det måste alla göra efter säsongen.