Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalix Bandy lägger ner damlaget – får spela F17 istället

Förra säsongen blev historisk för Kalix bandy, när man för första gången hade ett damlag i allsvenskan. Men det blev bara en säsong med seriespel för Kalix Bandy Dam. Nu läggs verksamheten ner och spelarna flyttas över till F17-laget, skriver kuriren.nu.

Tvåan i den norra damallsvenska serien säsongen 2016/2017 Kalix Bandy, lägger ner verksamheten. Det skriver kuriren.se .

Anledningen är att laget saknar spelare. Man har tappat flera spelare från förra säsongen, finska spelare har lämnat och äldre spelare flyttat på grund av studier.

– Så vi har kommit fram till att F17 passar bättre för dem som är kvar i vår kärntrupp, säger Kalix Bandys ordförande Stina Blombäck till Norrbottens Kuriren.

Kalix slutade på en andra plats i norra allsvenskan förra säsongen, fem poäng bakom oslagbara Skutskärs IF. På 14 matcher blev det elva vinster, en oavgjord och två förluster.