Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalix poängkung har bestämt sig – Antti Ekman lämnar elitserien: "Jobbsituationen som är det viktigaste"

Antti Ekman, Kalix bäste poängplockare förra säsongen, har gjort sitt val. Han lämnar Kalix och därmed elitserien. Nu står det mellan HT i allsvenskan eller att lägga ner karriären.

Redan i maj berättade Antti Ekman om sina funderingar kring bandykarriären . Det har hela tiden handlat om Kalix eller HaparandaTornio i allsvenskan, då någon flytt inte varit aktuell för Ekman med familj.

Beskedet har dröjt, men nu har Ekman gjort sitt val. Det kommer inte att bli Kalix i vinter, och därmed inte heller elitseriespel.

– Det är jobbsituationen som är det viktigaste nu, så jag har funderat och kommit fram till att det kan inte bli Kalix nu. Det har jag sagt till dem också, säger Antti Ekman till Bandypuls.

– Det är tidsbrist och allt sådant, det tar så mycket mer tid med elitserien och att pendla till Kalix, fortsätter han.

Kvar finns alltså HaparandaTornio i allsvenskan, men Ekman säger också att han inte har något klart med dem heller.

– Det är svårt att säga. Vi har kommit ganska långt med Haparanda, men ingenting är klart än. Det är lite sociala bitar som måste stämma om man ska spela.

Därmed står det nu mellan att lägga ner karriären eller att komma överrens med HT, som även är klubben som Ekman lämnade för Kalix för två säsonger sedan.

Känner du dig klar med bandyn?

– Nej. Det gör jag inte. Det var ju en ganska tuff säsong senast, man var lite trött efter de här kvalen och allt. Men så är det alltid på våren, att man är trött, men när det närmar sig så är man sugen igen.

Elitsatsningen då, lägger du ner den för all framtid?

– Det är svårt att säga, men det är ett nytt jobb som jag får nu och man är inte 20 längre. Det är andra grejer man måste tänkta på också, familjen framför allt.

Kalix tappar därmed sin bäste poängplockare från förra säsongen. Dessutom står man sedan i juni utan en huvudtränare, sedan Mats Rönnqvist klev av posten. Enligt kassör Henrik Eriksson är det senare dock ett problem som är väldigt nära en lösning. Till Norrbottenskuriren säger han att en ny huvudtränare kommer att vara klar på måndag, då laget återsamlas.

För att ersätta Antti Ekman tittar man österut och på den ryska spelarmarknaden, enligt Eriksson.

– Ja, det är där vi kollar i första hand. Vi har koll på marknaden och det finns ju planer, säger han till kuriren.

Även kring Pekka Hiltunen har det ryktats om en övergång från Kalix till Haparanda. Eriksson räknar dock med att han blir kvar i Kalix.

LÄS OCKSÅ: Kalix förlänger med duo – och öppnar för att värva ryskt: "Vi har goda kontakter"

Kalix är elitseriens rikaste klubb – på pappret: "Det är tomt på banken"

Lagkaptenen stannar i Kalix – men inget kontrakt klart: "Har ingen brådska"