Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalix vände mot Vänersborg – trots tunga sekvensen före paus: "Det är nästan obegripligt"

Kalix ropade på straff.
Då ställde Vänersborg om och gjorde 1–0.
Trots det vände Kalix efter paus och vann med 4–2 efter hattrick av lagets skyttekung Johan Sundquist.

Annons

Första halvlek mellan Kalix och Vänersborg var händelsefattig, men när bortalaget gjorde 1–0 i 37:e minuten var det efter en omdiskuterad straffsituation. Efter ett bolltapp från Olle Berglund tog anfallslöftet Christian Frohm sig in i straffområdet och gjordes ner. Domarteamet, lett av Petri Kuusela, viftade avvärjande och i stället kontrade Vänersborg in ledningsmålet genom Kalixfostrade Emil Viklund.

LÄS ÄVEN: Två matchers avstängning för Wallin Kamperin efter tacklingen på Määttä

Kalix protesterade kraftigt, främst genom lagkaptenen Olov Englund som diskuterade straffsituationen med domarna.

Patrik "Palle" Rönnqvist, före detta anfallsstjärna i bland annat Edsbyn och Kalix, var expertkommentator i Bandyplays sändning och enligt honom var straffen given.

– Det ser ut som solklar straff härifrån, sade han först.

Efter att ha sett reprisen under pausen var "Palle" Rönnqvist ännu mer övertygad.

– Två spelare kommer upp i rygg på honom och Christian har bollen vid klubban. För mig kan det inte vara något annat än solklar straff, sade han och fortsatte:

– För mig är det nästan obegripligt när man ser det. Jag ser inte var domaren står i det läget, men från där vi står tycker jag att det är straff och när vi ser reprisbilderna är det solklart.

LÄS ÄVEN: Wallin Kamperin efter domen från disciplinnämnden: "Finns inget uppsåt"

Andra halvleken blev betydligt mer sevärd med ett böljande spel och flera mål. Mikko Lukkarila utökade Vänersborgs ledning till 2–0 direkt efter paus, men sedan vände Kalix genom Jimmy Berglund och två mål av skyttekungen Johan Sundquist.

Direkt efter 3–2-målet, som kom i den 70:e minuten, tog Vänersborg timeout. Det hjälpte dock inte för bortalaget, som drygt tio minuter senare fick se Johan Sundquist fullborda sitt hattrick genom att skjuta in 4–2 från straffpunkten efter att Nils Wikström rivits ner.

I det fallet hade Kalix i stället tur, enligt Patrik Rönnqvist.

– Där hade jag nog inte blåst straff, sade han i Bandyplays sändning.

Johan Sundquist stod även för framspelningen till Jimmy Berglunds 1–2-mål.

ELITSERIEN

Kalix–Vänersborg 4–2 (0–1)

Målen: 0–1 (37) Emil Viklund (Johan Koch), 0–2 (48) Mikko Lukkarila (Joakim Hedqvist), 1–2 (50) Jimmy Berglund (Johan Sundquist), 2–2 (64) Johan Sundquist (Simon Viklund), 3–2 (70, frislag) Johan Sundquist (Simon Viklund), 4–2 (84, straff) Johan Sundquist.

Hörnor: 8–4.

Utvisningar: Kalix 2x10, Vänersborg 3x10.

Domare: Petri Kuusela.

Publik: 711.