Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalix vände mot Vetlanda efter tränarduons utbrott: "Han höll på att bli galen"

Kalix hamnade i omedelbar brygga mot Vetlanda.
Då klev tränarparet Andrei Nuzhdinov och Mats Rönnqvist in och väckte hemmalaget.
– Det eldade i gång oss, säger fyramålsskytten Johan Sundquist efter 5–4-segern.

Kalix såg ut att vara ett slaget lag redan en kvart in i hemmapremiären. Då hade Vetlanda gjort 3–0 efter två mål av Jocke Andersson och ett genom Pontus Vilén.

Men när Vetlanda blev passivt fick Kalix nytt liv. Enligt matchvinnaren Johan Sundquist var det tränarduon Andrei Nuzhdinov och Mats Rönnqvist som väckte hemmalaget ur dvalan.

– Vi kommer ut och sover första 20. Andrei höll på att bli galen på sidan, Mats också. Vi satt kvar i omklädningsrummet och de försökte elda i gång oss. Den här matchen hade två ansikten och du ser vilken skillnad det blir, säger Johan Sundquist.

Det är tränarna som får er att vända det här, menar du?

– Det är klart. Och vi vill prestera inför hemmapubliken. Det blev en frustration som vi utnyttjade på rätt sätt.

Kalix hämtade upp till 3–3 genom tre mål av Johan Sundquist. Det var också han som kvitterade på nytt till 4–4 efter att Johan Löfstedt gett Vetlanda en ny ledning.

SE OCKSÅ: Sundquist fyramålskytt när Kalix vände starkt mot Vetlanda – se höjdpunkterna här

Anton Khrapenkov avgjorde sedan med ett minst sagt udda mål. Ryssen lyfte in bollen i straffområdet från nästan halva planen och på något sätt letade den sig in i nätet och avgjorde matchen.

– Klart det är jätteskönt. Vi blir bättre i slutet av första och får lite go igen efter min straff (till 1–3). Inför andra sa vi bara att vi skulle fortsätta som sista 20 för då var det bara ett lag på planen, säger fyramålsskytten Johan Sundquist.

– En riktigt skön start inför hemmapubliken. Mycket är det att jag är på rätt ställe och stöter in målen, även om man ska vara på rätt ställe också. Men överlag är det en riktigt bra lagseger.

När Johan Sundquist gjorde fyra mål senast? Det vet han inte själv. Men direkt efter matchen nåddes han av uppgifter att det var på dagen fem år sedan när Kalix slog Tillberga.

– Men ska jag vara ärlig så har jag ingen aning, säger han.

LÄS OCKSÅ: Ändrad matchtid kan spara Kalix 40 000 kronor – men SAIK nobbar: "Med lite välvilja hade man löst det"

KALIX–VETLANDA 5–4 (1–3)

Målen: 0–1 (7) Joakim Andersson, 0–2 (10) Joakim Andersson, 0–3 (15) Pontus Vilén, 1–3 (31) Johan Sundquist, 2–3 (60) Johan Sundquist, 3–3 (65) Johan Sundquist, 3–4 (69) Johan Löfstedt, 4–4 (75) Johan Sundquist, 5–4 (87) Anton Khrapenkov.

Publik: 601.