Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalixkaptenens stöd till Hammarby: "Kämpa vidare så kommer folket tillbaka"

Åtta säsonger på Zinken gjorde avtryck i Olov Englunds hjärta.
Efter 2–7-förlusten på fredagskvällen kostade han på sig att hylla sin gamla hemmaarena.
– Klart det är jättespeciellt, säger Kalixkaptenen, som får chans till snabb revansch när laget möter Tellus redan på söndag.

TV: Se höjdpunkterna från Hammarby–Kalix

Kalix är just nu ute på en miniturné för att möta Hammarby och Tellus.

Det började med en 2–7-förlust mot Bajen på fredagskvällen. Även om hemmalaget stod för det mesta och det bästa av spelet så orkade Kalix stå emot – i knappt 80 minuter. Sedan gick Hammarby från 3–2 till 7–2 på drygt tio minuter.

– Vi gör en bra match i 80 minuter, men när vi får 2–3 blir vi lite väl heta och de får kontra in 4–2. Sedan känns det som att vi måste göra 3–4 och då blir det... Nä, sista tio är inte bra helt enkelt, säger lagkaptenen Olov Englund, som grämer sig något över läget som Kalix hade i anfallet innan Hammarbys 4–2-mål.

Då kom Christian Frohm loss centralt framför straffområdet och fick iväg ett skott som gick strax utanför.

– Det är ett jättebra läge. Men vi blir för heta och har för många i straffområdet. Klart att det är lite surt med tanke på att vi gör en bra match så pass länge, säger Olov Englund.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – minut för minut

Under åtta säsonger spelade Kalixkaptenen för Hammarby. Nu är Olov Englund inne på sin fjärde säsong i moderklubben sedan flytten tillbaka från Stockholm. Men Zinken har fortfarande en varm plats i 33-åringens hjärta.

– Det är jättespeciellt så klart, det vore konstigt annars. Samtidigt när man spelar, då tänker man inte på det egentligen, säger Olov Englund.

Känner du viss sorg över att Hammarby just nu har problem att locka publiken till Zinken?

– Det är klart att jag vill Hammarby väl, så är det helt klart. Samtidigt har de haft det lite kämpigt på många håll och kanter. Det är bara för dom att försöka kämpa vidare så kommer folket tillbaka. Jag har inget facit på varför det är så här, men det här laget måste sätta sin prägel på klubbmärket.

LÄS ÄVEN: Glest på Zinken när Hammarby vann: "Vi måste visa varför folk ska gå på bandy"

För Kalix del handlar det nu om att snabbt smälta matchen mot Hammarby och ställa om för söndagens möte med Tellus. Bara för Kalix att hämta poäng? Knappast. Det är inte alls vad laget är inställt på.

– Vi är väl medvetna om att det blir en stentuff match på söndag. De kommer inte vika sig en tum. Vi är inställda på krig, säger Olov Englund.

Ledig lördag i Stockholm. Vad hittar ni på då?

– Det blir roligt att fundera några dagar i storstan. Personligen ska jag försöka träffa lite nära och kära som man har här nere, säger Olov Englund.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Hammarby–Kalix 7–2 (2–1)

Målen: 1–0 (18) David Pizzoni Elfving, 1–1 (21) Jimmy Berglund, 2–1 (43) David Pizzoni Elfving, 3–1 (58) Rolf Larsson, 3–2 (77) Johan Sundquist, 4–2 (79) David Pizzoni Elfving, 5–2 (80) Kalle Mårtensson, 6–2 (87) Adam Gilljam, 7–2 (90) David Brodén.

Hörnor: 8–10.

Utvisningar: Hammarby 2 x 10, Kalix 3 x 10.

Publik: 1 633.

Domare: Niclas Skog.