Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Jonsson går i pappas fotspår – klar för Ljusdals BK

Efter tre säsonger i Örebro SK tar Kalle Jonsson steget vidare.
Nu är han klar för pappa "Lillis" moderklubb, Ljusdals BK.
– LBK är inte vilken klubb som helst för mig, säger Jonsson om valet.

24-åriga Kalle Jonsson har skrivit på för Ljudsals Bandy.

Namnet kanske är bekant för många, och det är inte konstigt då han är son till en av landets största bandyspelare genom tiderna, nämligen Stefan "Lillis" Jonsson.

Kalle som varit en stor talang i både fotboll och bandy, har efter knäproblem lagt fotbollsskorna på hyllan.

De senaste tre säsongerna har han tillhört Örebro SK, och under slutet av förra säsongen flyttade han hem till Västerås och lånades så småningom ut till Rättvik.

Men efter Rättviks uttåg ur serien, står det nu klart att han kommer att spela i LBK den kommande säsongen.

– LBK är inte vilken klubb som helst för mig. Det är ju pappas moderklubb, jag har farmor och farfar där, plus kusiner och så vidare. Jag har alltid känt för LBK och nu ger dom mig chansen att komma hit och utvecklas. Jag vill verkligen utvecklas och även om jag är 24 år så tror jag att jag kommer att göra det i den här miljön. På grund av mina knäproblem så tappade jag nästan tre år av bandyspel och det tänker jag ta igen nu och vill se hur bra jag kan bli, säger Kalle Jonsson till klubbens hemsida.

Även klubbens elitansvarige, Ola Bengtsson är nöjd med nyförvärvet.

– Vi har värvat en försvarsspelare och som jag ser det så kommer vi att känna på varandra under den kommande säsongen. Vi har inte några jätteförväntningar på Kalle, men i den bästa av världar så överraskar han oss och tar en liberoplats redan den här säsongen. Det skulle i så fall betyda att Emil Melin, som är tänkt som libero nu när Johan Berglund lämnas oss, kan behålla sin defensiva mittfältsplats, säger Bengtsson.