Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Känns som att sista racet går nu"

27 april ska kommunfullmäktige ta ett definitivt beslut om hallånet till Bollnäs Bandy.
Enligt lagkapten Andreas Westh kan utslaget vara avgörande för hela klubbens framtid.
– Det kan inte bli ett nej till, säger han.

Om knappt två veckor ska kommunfullmäktige i Bollnäs säga ja eller nej till det kommunala lån på 61 miljoner kronor som Bollnäs Bandy vill ha beviljat för att bygga en bandyhall.

måndagskvällen hölls ett sammanträde mellan partigrupperna i kommunfullmäktige, kommunens fastighetschef Per Molin och Bollnäs Bandy. Andreas Westh var med som spelarrepresentant.

– Man är inte så insatt själv i alla kalkyler och siffror. Jag var med mer för att förmedla känslorna man har som spelare och vart vi är på väg med sporten, fortsätter Andreas Westh.

Ungefär vad sade du?

– Att vi måste ha en hall. Det är dit vi har kommit och det är det man vill att folk ska förstå. När vi tränar på dålig is är det som att spela på pingis på ett bord som stått ute och fått gropar. Det är ett måste för oss att få hall och det är nu.

Han utvecklar:

– Vi måste kanske ha den där hallen redan till nästa år, annars söker våra ungdomar andra alternativ. Det finns knappt isar på skolor längre och den spontana isidrotten har också försvunnit. Det är en stor skillnad på 20 år bakåt i tiden.

Hur var responsen? Fick du medhåll?

– Sammanträdet i sig var bra och kändes lugnt och fint. Kalkylen från Bollnäs Bandy är klockren och man pratar om folkets hall som alla ska ha tillgång till – inte bara vi som elitlag utan även ungdomar, skolor och allmänhetens åkning, säger han.

– Men jag tror att det gick fram ganska bra. Det är viktigt att prata om varför vi ska ha en hall, det tycker jag kan glömmas bort ibland. Det stirras ofta blint på siffror, men ska vi kunna bedriva vår idrott måste vi ha en hall.

Vilka signaler fick du? Blir det hall eller inte?

– Svårt att säga. Många säger "jättebra, det här står vi för, nu ska det bli hall". Men sedan är det många som inte kommer fram och säger någonting och de kanske är åt andra hållet.

– Vi som förening har gjort vårt. Önskemålet har varit att vi ska bidra med mer idéer och det har föreningen verkligen gjort. Vi kan inte göra mer i dagsläget.

Hur känner du inför beslutet den 27 april?

– Jag är väldigt osäker. Det kan inte dras om en gång till, det kan inte bli ett nej till. Hela idrotts-Sverige frågar mig om varför vi inte bygger hall och att Bollnäs borde ha varit först i Sverige. Det är den första frågan jag får när jag är ute på olika evenemang, säger Andreas Westh.

– Jag tror att det blir ett ja, men man vet aldrig.

Känner du skräckblandad förtjusning inför beslutet eller är det bara darrigt?

– Det är ett ganska avgörande beslut. Blir det ett nej kommer vi att jobba som svin i alla fall för att bedriva vår sport, men det kommer bli otroligt svårt. Vi kommer att göra allt för en hall, men det känns som att sista racet går nu, säger Andreas Westh.

– Föreningen fyller 120 år i år, så det är inte vilken förening som helst. Det finns historia och många kända idrottsnamn i föreningen, det är så man tänker. Vad ska det bli på sikt om vi har hall? Blir bandy något man pratar om som fanns förr? Vi förtjänar en hall.