Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenen åter när ryssen visade vägen: "Man måste kriga när det ser ut så här"

Ett tidigt ledningsmål och sen ett till, sedan kunde aldrig Vetlanda resa sig.
Seger med hela 8–1 för SAIK på en blöt och svårspelad Jernvallen.
Stor segerkreatör var Alan Dzhuosev som gjorde lite som han ville i den första halvleken.
– Han är urstark och hans 1–0-mål visar prov på det, säger lagkaptenen Christoffer Edlund som var tillbaka efter sjukdom.

TV: Se höjdpunkterna från Sandviken–Vetlanda

Åter en match på anrika Jernvallen och det är fantastiskt när bandy spelas ute, om det inte vore för vädret. Regn, knottrig is och inte några trevliga förhållanden. Trots det 1 640 personer på läktarna och innan regnet kom så hade Sandviken nästan avgjort den här matchen.

– Det var bedrövligt i första halvlek. Det blir till att kriga sig till allt för det blir inget gratis när det ser ut så här på isen, säger Christoffer Edlund

En som verkligen krigade var ryssen Alan Dzhusoev. Han var överallt i den första halvleken – stor, stark och beslutsam. Vetlandaspelarna försökte stoppa honom och när det blev för svårt att göra det på egen hand kom den där geniala passningen.

Vid ledningsmålet efter åtta minuter hängde Vetlandaspelarna över honom, men det bekymrade inte Dzhusoev som sprättade upp den i taket. Drygt tio minuter senare var det dags för Dzhusoev igen, den här gången med ett fantastiskt förarbete och en genomskärare till en friställd Linus Forslund.

Lagkaptenen Christoffer Edlund var tillbaka efter sjukdom och såg riktigt pigg ut. Ett mål blev det också men själv var han inte nöjd med sin insats.

– Kroppen känns bra, men jag har ju massor av chanser idag och missar alldeles för mycket, säger Edlund.

Och det var klasskillnad mellan lagen. Hemmalaget missade dessutom två straffar och kunde gjort betydligt många flera mål. För Edlund hade rätt, men det var inte bara han som missade.

Men med den tidiga ledningen till 2–0 kunde inte gästerna resa sig. Speciellt inte med de förhållanden som blev med regn som frös på till en svårspelad is. Gästerna såg trötta och när hemmalaget kunde avvärja åtta hörnor från de gula så var matchen över.

– Vi gör det bra. Det var viktigt med ledningsmålen i början och sedan var det klasskillnad, säger Edlund.

I den andra satte Sandviken full fart från start igen och piskade dit två bollar för att sedan spela av matchen. Ett mycket stabilt försvarsspel gav inte Vetlandaspelarna det minsta utrymme.

Joel Othén skulle dock få släppa en boll förbi sig när gästerna reducerade till 1–6 fem minuter från slutet, detta på Vetlandas enda skott på mål i den andra halvleken.