Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenen gick i fronten i Villas upphämtning: ”Vi lägger oss inte och dör”

Med sina två mål var David Karlsson kanske den enskilt största orsaken till att Villa Lidköping lyckades hämta upp ett fyramålsunderläge mot VSK.
Efter matchen hyllar han lagets inställning i motgång.
– Vi lägger oss inte och dör och gör allt för att komma in i matchen, säger Karlsson.

Västerås såg ut att dra det längsta strået även i finalreprisen.

Men Villa Lidköping ville annorlunda.

På knappt 40 minuter hämtade man ikapp 0-4 till 4-4 – anförda av sin lagkapten och tvåmålsskytt David Karlsson.

– Vi var med hela vägen, tycker jag faktiskt. Sen osade det ju katt där ett tag i vårt straffområde, kan vi väl minst sagt säga. Sen tycker jag ändå att vi reser oss. Vi lägger oss inte och dör och gör allt för att komma in i matchen, och får 4-1 ganska omgående. Sen är vi ju igång.

Att VSK över huvud taget gick upp till en så stor ledning menar Karlsson inte stämde helt överens med hur spelet såg ut ute på banan.

– 3-0 i halvtid är kanske lite missvisande. Vi har lite egna misstag när de gör mål och straffar oss rätt hårt där, och sen borde vi ha satt en eller två bollar i första.

Det var just David Karlsson som inledde upphämtningen, när han tryckte in en hörna fram till 1-4. Därefter dröjde det en stund innan även nästa reducering kom, men efter det tog Villa över mer av matchbilden.

– Då satsar vi lite mer, vi släpper på det och kör i stället för att åka och vänta på rätt läge. Då tar vi lägena på en gång.

Tycker ni att de blir nervösa då, med en dålig inledning bakom sig?

– Nej, vi tänker inte riktigt så. Men vi får ju vittring då liksom, det är bara två bollar.

På det stora hela var finalreprisen en trevlig – och lite speciell tillställning. Och det finns något speciellt i matcherna mot VSK för Karlsson, om än inte just för att det var en finalrepris.

– Det blir att jobba mycket i defensiven mot Västerås, det är bland de jobbigare matcherna så rent pulsmässigt måste jag säga. Men det är roliga matcher. Högt tempo, känslor, och bra spel.