Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kimmo Kyllönen lämnar Tellus – klar för Vänersborg: "Handlar inte bara om bandy"

Tellus tappar en av sina absoluta nyckelspelare.
Kimmo Kyllönen är klar för IFK Vänersborg.
– Det här handlar inte bara om bandy utan även om familjesituationen, säger den finska VM-målvakten.

Kimmo Kyllönen hade ett år kvar på kontraktet med Tellus. Men Stockholmsklubben väljer ändå att släppa sin stjärnmålvakt, som ville få till en flytt från huvudstaden på grund av familjeskäl. Flera klubbar visade intresse för Kyllönen, som i slutändan valde att skriva på för IFK Vänersborg.

För Pluskunder: Tellus sportchef om försäljningen av Kyllönen – och jakten på ersättare

– Jag hade två riktigt bra alternativ att välja mellan, men det här handlar inte bara om bandy utan även om familjesituationen. Vi fick en liten flicka i februari och min tjej pratar visserligen svenska, men i Vänersborg får hon också möjlighet att umgås och prata finska med Mikkos (Lukkarila) och Juhos (Liukkonen) respektive, säger Kimmo Kyllönen till TTELA .

Vänersborg inledde jakten på en ny målvakt när Markus Johansson bestämde sig för att sluta med bandyn.

– Vi har höga ambitioner med vår elitverksamhet och måste definitivt ha två målvakter i truppen som kan fightas om en plats i elitserien. Vi kände till att Kimmo ville tillbaka till västkusten och med den här lösningen får vi kanske seriens bästa målvaktsstab med David Borvall, Kimmo Kyllönen och unge Dennis Nilsson från Surte, säger Vänersborgs sportchef Tommy Hjert till klubbens hemsida .

Kimmo Kyllönen har spelat 52 landskamper för Finland och har sex världsmästerskap på meritlistan. Hans flytt innebär ett massivt avbräck för Tellus, som sedan tidigare dessutom står utan tränare inför den andra säsongen i elitserien.