Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klackkampen på Tele2 Arena – hårt biljettryck på kortsidorna: "Gäller att skynda sig"

Bollnäs kortsida är snart utsåld.
Edsbyns klacksektion ligger strax bakom.
Mycket tyder på att den historiska hälsingefinalen även blir en klassisk läktarmatch.
– Det har sålts fler klackbiljetter än de senaste finalerna på Tele2 Arena, säger ligachefen Per Selin.

LÄS ÄVEN: Axman om drömfinalen: "Hälsingland en vinnare – hur det än går i Tele2 Arena" (Plus)

Årets SM-final har alla möjligheter att bli en klassiker när Edsbyn och Bollnäs gör upp i ett historiskt hälsingederby på Tele2 Arena. Det märks också på biljettrycket enligt ligachefen Per Selin – framför allt på klacksektionerna på kortsidorna.

På tisdagsmorgonen fanns endast 700 platser kvar på den norra ståplatssektionen där Bollnäsklacken kommer att stå. Även på södra ståplats, där Edsbyns klack tar plats, är det högt biljetttryck enligt Per Selin.

– Det har sålts fler klackbiljetter än de senaste finalerna på Tele2, så det gäller att skynda sig om man vill stå där (i Bollnäsklacken). Edsbyn är strax efter, men ligger också lite efter i dagar, säger han.

LÄS ÄVEN: Bandypuls utser Veckans lag: "Han kommer att vara saknad i den här sporten"

– Båda lagen drivs av att ha stora och genuina klackar, så jag tror att det blir en härlig stämning. Spontant känns det också som att det är fler vuxna som ställer sig i klacken när det är Edsbyn–Bollnäs, som att Joe Lönngren ställer sig i klacken i stället för sittplats. Det är en liten känsla jag har.

I egenskap av ligachef och även hälsing, hur ser du på att Edsbyn och Bollnäs möts i en SM-final?

– Det är en häftig bandyupplevelse för hela bandy-Sverige att få uppleva ett hälsingederby i Stockholm. Det finns många bra derbyn i väst-Sverige och i Stockholm, men det här är en av de stora klassikerna.

Är det rent av den största klassikern?

– Det törs jag inte säga, Vänersborg–Villa och även Gripen–Vänersborg har stora traditioner, men över tid har Bollnäs–Edsbyn varit bland dom största.

LÄS ÄVEN: Edsbyn klart för SM-final efter stor dramatik mot SAIK i avgörande semifinalen

Per Selin fortsätter:

– Man blir alltid glad för lagens skull, men jag tror att fördelen med den här finalen är att det är två nya lag, det var länge sedan lagen spelade final. Jag tror att det gör mycket för publiktillströmningen, för allmänt bandyintresserade är det kul med nya lag. Det har varit Sandviken, Västerås, Villa och Hammarby på senare år, så det här är bra för sporten.

När Västerås SK tog andra raka SM-guldet genom att slå Villa med 5–2 i förra årets final kom "bara" 15 748 åskådare till Tele2 Arena. Det var den lägsta publiksiffran på en herrfinal i bandy sedan Boltic slog Vetlanda med 2–1 inför drygt 12 000 åskådare på Studenternas 1995.

– Jag hoppas först och främst att vi slår den siffran (från i fjol), och är jag riktigt optimistisk så kommer det mellan 16 000–18 000. Biljettförsäljningen visar tendenser på att det kan sluta där, säger Per Selin.

Är 18 000 smärtgränsen för att ni ska vara nöjda?

– Målet är fullsatt, folkligt och festligt, men det är en resa att göra. Bara vi går framåt är det positivt.

Hur ser dina dagar ut inför finalen?

– Mycket logistik, hantering av gäster, biljetter, planera bandygala, bruncher och inte minst ta hand om hedersgäster på finalen. Det ingår i mitt uppdrag, säger Per Selin.

Edsbyn står som hemmalag i SM-finalen och kommer att spela i sin röda tröjor. Bollnäs spelar i sitt vita bortaställ.