Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Muhrén lämnar Villa Lidköping efter två år

I två säsonger har Magnus Muhren varit players manager hos Villa Lidköping.
Nu står det klart att han väljer att lämna klubben.
– Av familjeskäl måste jag tyvärr ta det här beslutet. Det går tyvärr helt enkelt inte att få till en bra lösning, säger Muhrén till klubbens hemsida.

Efter en profilerad karriär som spelare valde Magnus Muhrén att stanna kvar i bandyns värld även efter att han lagt skridskorna på hyllan.

Inför säsongen 2015–16 skrev han på för Villa Lidköping för en roll som players manager, något han även hade under årets säsong, även om förra årets säsong avslutades med att Murén tvingads göra comeback efter att Villa dragits med skadebekymmer i truppen. SM-finalen förra året blev därmed hans sista match i Elitserien.

Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i rollen hos Villa.

– Av familjeskäl måste jag tyvärr ta det här beslutet. Det går tyvärr helt enkelt inte att få till en bra lösning, säger Magnus Muhrén till klubbens hemsida.

I Villa är man ledsna över att Muhrén inte kan fortsätta i en ledarroll, men har förståelse för att det är svårt att få ihop familjedelen av livet då arbetet är i Linköping och familjen i Sandviken.

– Det har varit en stor ära och glädje att ha haft Magnus i vår förening. Han har sett till att såväl laget som spelare utvecklats. Vi hoppas förstås att vårt sätt att spela ska leva kvar lång tid framöver.

Samtidigt som Muhrén lämnar står det klart att Tobias Backman förlänger sitt kontrakt över den kommande säsongen efter att han missat stora delar av den här säsongen på grund av diskbråck.

– Jag är grymt revanschsugen efter den långa skadeperioden den här säsongen. Att få vara en del i Villa Lidköpings fortsatta satsning känns mycket stimulerande, säger 29-åringen.