Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Överklagan avslås – IFK Kungälv kastas ur elitserien

Beslutet om nekad elitlicens för IFK Kungälv står fast trots klubbens överklagan. Efter ett långt extrainsatt möte på tisdagseftermiddagen är det klart att laget kastas ur elitserien. Det bekräftar Svenska bandyförbundet i ett pressutskick.

Beslutet innebär att Kungälv degraderas till allsvenskan kommande säsong.

Så här skriver Svenska bandyförbundet i sin helhet:

"Svenska Bandyförbundets styrelse behandlade på tisdagen frågan om IFK Kungälvs elitlicens inför säsongen 2016/2017. Förbundsstyrelsen beslutade att inte bevilja elitlicens och styrelsen gick därmed på samma linje som ekonominämnden som tidigare sagt nej till IFK Kungälv i elitserien kommande säsong.

IFK Kungälv har under några år granskats av ekonominämnden och har haft svårigheter att få elitlicens beviljad. Framför allt är det föreningens svaga ekonomi med ett negativt eget kapital som nu till slut gjorde att elitlicenskriterierna inte ansågs vara uppfyllda. Styrelsen som var enhällig i sitt beslut, har liksom tidigare ekonominämnden funnit att IFK Kungälv i flera avseenden inte fullgjort vad som framgår avgällande reglemente.

Beslutet att inte bevilja IFK Kungälv elitlicens gäller för säsongen 2016/2017, då föreningen nedflyttas till Allsvenskan. Frågan om att överta den vakanta platsen i Elitserien 2016/17 kommer nu att ställas till IK Tellus följt av Ljusdals BK."

Ny version följer.