Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Vetlanda anordnar P21-VM i vinter

Sverige står värd för det kommande världsmästerskapet i bandy. Den 8-10 december går P21-VM av stapeln i Sapa Arena i Vetlanda.

Annons

De regerande världsmästarna Sverige anordnar bandy-VM på hemmaplan i vinter. Lars Wennerholm, landslagsansvarig på Bandyförbundet, är positivt inställd till beskedet.

– Vetlanda som arrangör, med Carl-Gunnar ”Callis” Jonasson i spetsen kännstryggt, säkert och kvalitetsmässigt väldigt bra. Det har de visat som arrangör av bland annat B-VM 2013 och P19-EM 2015. Sapa Arena passar perfekt för den härtypen av mästerskap, säger han i ett pressmeddelande.

Vetlanda Bandyklubb meddelar att de ser fram emot uppgiften som värdskapet innebär.

– Vi är väldigt glada att få förtroendet att arrangera ytterligare ett mästerskap i Vetlanda och återigen få möjligheten att bjuda på landslagsbandy i vår hemmaarena. Som regerande svenska mästare för både P18 och P20 är det extra roligt att arrangera ett internationellt mästerskap med de lovande spelare vi sett spela i och mot våra egna juniorlag de senaste säsongerna, säger Andreas Söderman, marknadsansvarig i Vetlanda BK, i ett pressmeddelande.

Sverige har alltså möjlighet att försvara titeln på hemmaplan i vinter. I fjol tog man hem guldet efter att ha besegrat Ryssland med 3-2 i finalen.