Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Vetlanda anordnar P21-VM i vinter

Sverige står värd för det kommande världsmästerskapet i bandy. Den 8-10 december går P21-VM av stapeln i Sapa Arena i Vetlanda.

De regerande världsmästarna Sverige anordnar bandy-VM på hemmaplan i vinter. Lars Wennerholm, landslagsansvarig på Bandyförbundet, är positivt inställd till beskedet.

– Vetlanda som arrangör, med Carl-Gunnar ”Callis” Jonasson i spetsen kännstryggt, säkert och kvalitetsmässigt väldigt bra. Det har de visat som arrangör av bland annat B-VM 2013 och P19-EM 2015. Sapa Arena passar perfekt för den härtypen av mästerskap, säger han i ett pressmeddelande.

Vetlanda Bandyklubb meddelar att de ser fram emot uppgiften som värdskapet innebär.

– Vi är väldigt glada att få förtroendet att arrangera ytterligare ett mästerskap i Vetlanda och återigen få möjligheten att bjuda på landslagsbandy i vår hemmaarena. Som regerande svenska mästare för både P18 och P20 är det extra roligt att arrangera ett internationellt mästerskap med de lovande spelare vi sett spela i och mot våra egna juniorlag de senaste säsongerna, säger Andreas Söderman, marknadsansvarig i Vetlanda BK, i ett pressmeddelande.

Sverige har alltså möjlighet att försvara titeln på hemmaplan i vinter. I fjol tog man hem guldet efter att ha besegrat Ryssland med 3-2 i finalen.