Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassmål av Karlsson i comebacken: "Jobbigaste matchen jag spelat"

David Karlsson gjorde comeback efter skadan.
Då svarade skyttekungen för ett klassmål direkt i World cup-premiären.
– Målet står kvar på samma ställe, det glömmer man inte bort, säger han efter 3–2-segern mot Vänersborg.

LÄS ÄVEN: Bandypuls liverapporterar från World cup

David Karlsson, Sveriges meste målskytt genom tiderna, har dragits med en skada under hösten och missade bland annat Svenska cupen. För drygt tre veckor sedan beskrev han skadan som "svårdefinierad" och kort senare klargjorde tränaren Johan Sixtensson att det handlade om ljumskproblem.

I Villas World cup-premiär mot Vänersborg var David Karlsson tillbaka i laget – och 35-åringen visade klassen direkt. I tolfte minuten fick han ett lyft från Martin Karlsson, tog ner bollen till vänster, drog till på uppstuds med ryggen mot målet och sköt 1–1 i bortre hörnet efter att Nikita Ivanov gett Vänersborg ledningen.

– Det var helt okej. Målet står kvar på samma ställe, det glömmer man inte bort. Det är mer att man ska få tajming och mer tryck i benen när man inte åkt skridskor på 20 dagar, säger David Karlsson, som fick slita under matchen.

– Personligen var det nog den jobbigaste matchen i karriären. Syreupptagningsförmågan, liksom. Det är svårt att cykla och rehaba och samtidigt få upp flåset för match.

Hur kändes ljumsken?

– Det kändes bra. Men så här mycket brukar jag inte byta, så det var ganska sparsamt, säger David Karlsson.

– Vi gör en mindre bra första halvlek, i andra spelar vi bra. Framför allt när jag är utvisad spelar vi bländande. Sedan blir det onödigt spännande i slutet.

LÄS ÄVEN: Fortsatt tungt för Vänersborg – trots Lomanovs comeback

3–2-segern mot Vänersborg innebär att Villa har skaffat sig drömläge inför fortsättningen i World cup. På fredagen väntar tufft möte med Neftyanik innan Stabaek står för ett på förhand betydligt beskedligare motstånd på lördagen.

Guld i Svenska cupen. Snackar ni guld här också?

– Det är ganska lång väg att gå, men vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i. Vi kommer att gå för det, men möter vi ett bättre lag – då är det så.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Villa Lidköping–Vänersborg 3–2 (1–1)

Målen: 0–1 (4) Nikita Ivanov, 1–1 (12) David Karlsson, 2–1 (31) Daniel Andersson, 3–1 (52) Johan Esplund, 3–2 (55) Joakim Hedqvist.