Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubbchefen bekräftar – Berglund och Larsson lämnar elitseriejagande LBK: "Det är ett problem"

Tränaren Patrik Larsson och lagkaptenen Johan Berglund lämnar Ljusdals BK.
Det bekräftar klubbchefen Ola Bengtsson till Bandypuls.
– Det sprutar inte bandyspelare och framför allt inte bandytränare, säger han bekymrat.

LÄS ÄVEN: Ljusdals klubbchef om misslyckandet i kvalet: "Personligen sitter det djupt" (Plus)

Ljusdals BK misslyckades med att ta sig till elitserien trots drömstarten i kvalet med fyra raka segrar. Nu står klubben inför ytterligare en säsong i allsvenskan, och i arbetet inför hösten har LBK nu drabbats av två tunga bakslag.

Klubbchefen Ola Bengtsson bekräftar att liberon och lagkaptenen Johan "Bejja" Berglund lämnar moderklubben och att även tränaren Patrik Larsson säger tack och adjö.

– Det jag kan säga om "Bejja" är att han inte kommer att spela bandy i LBK nästa vinter.

Varför?

– Därför att han har uttryckt att han inte vill det, och det får ni prata med honom om. Men han kommer inte att spela i LBK i vinter, säger Ola Bengtsson.

LÄS ÄVEN: "Bejja" Berglund om nästa säsong: "Det går rykten hit och dit – men det är ganska lugnt" (Plus)

– Det är ett problem, så mycket kan jag väl säga. Vi har alternativ, men i min värld hade jag gärna sett "Bejja" kvar i både ett och två år till. Vi behöver hans hjärta och vilja att vinna till varje pris som är en viktig del. Jag tycker att det är tråkigt, men det är hans beslut.

Att Patrik Larsson tackar för sig beror på den civila situationen enligt Ola Bengtsson.

– Han kommer inte att träna LBK i vinter. Primärt handlar det om hans jobbsituation och att han behöver lägga mer fokus på sitt företag. Han är ensam i sitt bolag och är rädd att bandyn tar för mycket tid, så det är inget konstigt med det, säger han.

Men att det innebär en viss oro för klubben är Ola Bengtsson helt på det klara med.

– Det sprutar inte av bandyspelare och definitivt inte av bandytränare, så det är en lite jobbig situation även för truppen. Man vill kunna berätta för truppen om vem som ska träna laget, men jag är hoppfull om att vi ska hitta en bra lösning, säger han.

Hur ska ni lösa tränarfrågan?

– Vi har några namn som jag inte ens har kontaktat än, för att vi försöker hitta en annan lösning. Det kom ganska nyligen att Larsson inte kommer fortsätta i LBK, men det finns några primära spår och några alternativ, säger Ola Bengtsson.

– Mycket av det vi håller på med långsiktigt handlar om att "ljusdalifiera" bandylaget, så jag ser gärna Ljusdalsgrabbar som tränare, säger han.

LÄS ÄVEN: Svechnikov efter att Ljusdal missat elitserien: "Ska väl kunna funka med en säsong till" (Plus)

OLA BENGTSSON OM...

... utgående kontrakt på tunga spelare

* Misha Svechnikov: "Jag är försiktigt positiv. Som han sa redan på väg hem från Kalix: Han ser gärna att han fortsätter spela och tycker att det är roligt fortfarande. Min uppfattning är att han får motivation av den ungdomssatsning vi håller på med".

* Jens Hermansson: "Han har flyttat hem till Edsbyn, men jobbar kvar i Ljusdal. Min förhoppning är att han ger det en chans att åka emellan, men vi har inte bestämt nåt.

* Mattias Sand: "Vi har kommit överens om en löpande dialog, men inte fattat nåt beslut än. Sand blir en viktigare figur som liberoalternativ när "Bejja" försvinner.

... spelare som lämnar

– "Bejja" och Emil Woxberg är borta. I övrigt pågår diskussioner med sex spelare. Vi har Mattias Blom, Emil Melin, Marcus Wikman, Olle Sundin, Jonas Svensson, Erik Olsson, Edvin Persson och några till klara.

– Min förhoppning om Woxberg är att han fortsätter satsa på bandyn och hamnar i ett på kanske nedre halvan i allsvenskan där han får spela, för det finns jättemycket bandy i killen.

... hur LBK ska täcka upp spelarförluster

– Vi har fyra-fem namn som vi jobbar med och som jag tycker känns möjliga.

... möjligheterna att få hem veteranen Oscar Jonsson från Edsbyn

– Det inget som har varit aktuellt i samtal hittills. Oscar har varit så pass bra i Edsbyn att jag utgår från att han fortsätter där.

... allmänna truppläget i Ljusdal

– Jag känner mig ganska tillfreds om jag exkulderar tränarfrågan som inte är löst. Jag skulle vilja ha in en lite annorlunda typ av forward som kompement till (Jonas) Pettersson. Sedan vill vi så klart göra klart med (Misha) Svechnikov och hitta en bra lösning på vänsterhalvspositionen, där vet vi inte om vi får låna Jesper Larsson en säsong till.

– Men det är tränarfrågan som är mest primär vid sidan av Svechnikov. Vår målsättning, fram till faktum säger nåt annat, är att vi jobbar för att bli starkare nästa säsong och gå upp i den förbannade elitserien.