Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knock, slagsmål och snack när Sirius föll på Sävstaås

Målvakten knockades, kaptenen hamnade i luven på Bollnäs retsticka – och försvararen snackade bort en utvisning.
Bandymatchen?
Den förlorade Sirius med 2–6 mot på Sävstaås.
– Vi var bra i snövädret, så med facit i hand hade det kunnat snöa vidare för vår del, säger Lars Fall.

Annons

I samma veva som domaren Jonas Kandell blåste igång matchen Bollnäs–Sirius började snön falla kraftigt över Sävstaås. Något som såg ut att gynna bortalaget från Uppsala. I slutsekunderna av den första perioden (det togs beslut om 3x30) så tog Sirius ledningen på straff. Bollnäs libero Andreas Westh tryckte omkull Teemu Mätta bakifrån – till publikens stora proteser blåste Kandell straff. Johan Jansson Hydling åkte fram och sköt bollen i mål via Bollnäsmålvakten Niklas Prytz handske.

– Vi var bra i snövädret. Så med facit i hand hand hade det kunnat snöa vidare för vår del, säger lagkaptenen Lars Fall.

LÄS MER: Fall om hyllningen: "Man blir rörd"

Men när det klarnade upp efter den första pausen så tappade Sirius det grepp man hade skaffat sig i snön. När det väl rämnade så hade Bollnäs vänt på bara ett par minuter. Patrik Nilsson sköt 1–1 – sedan gick Sirius målvakt Henrik Kjellsson i isen i samband med Bollnäs ledningsmål, och ett längre spelavbrott följde.

– Det kommer ett instick, och jag tror att jag ska hinna först på den. Jag kastar mig framåt och får en skridsko i huvudet. Jag har ont i nacken nu, så jag får väl känna efter lite, säger Henrik Kjellsson.

Oskar Olsson rullade bollen i öppet mål för Bollnäs. Sedan kom Sirius inte tillbaka i matchen.

Innan den andra pausen hann Bollnäs sätta 3–1-målet på hörna. När lagen sedan åkte ut för att spela sista 30 hade Sirius försvarsspelare Johan Jansson Hydling ett långt samtal med huvuddomaren Jonas Kandell.

– Jag vet inte, jag tycker väl att dom håller en bra nivå och att dom ska fortsätta med det, säger Johan Jansson Hydling, innan han ändrar sig tvärt:

–Nej, just det, vi är ju sena ut förresten. Så jag tjabbar lite så han (Kandell) ska glömma tiden så vi slipper en tia för sabotage, säger Johan Jansson Hydling.

LÄS MER: Junioren målskytt när Sirius hittade rätt

Någon fördel av det samtalet tycktes Sirius inte få. Bollnäs dundrade på fram till 6–1 innan Markus Kumpuoja tröstmålade för Sirius till slutresultatet 6–2.

Lars Fall hamnade i ett bråk med Bollnäs retsticka Oskar Olsson och flera spelare anslöt.

– Det blir lite gruff, vi är frustrerade då vi släppte in något mål där och så. Han (Olsson) gillar ju att vara som en igel, så jag testade honom lite, säger Lars Fall.

Det såg ut som att du sopade till honom?

– Nej, nej, vi höll i varandra lite bara, säger Lars Fall, som fick göra Olsson sällskapt på utvisningsbänken.

Johan Jansson Hydling var en av de första Siriusspelarna som slöt till, men lämnade krigszonen ganska snabbt för att istället snacka lite med en sargvakt.

– Matcher spelas om poäng, då ska det vara känslor. Så är det. Jag ser inte vad som händer, jag är bara där och står upp för mina lagkamrater, säger Johan Jansson Hydling.

Vad pratade du med sargvakten om?

– Jag frågar honom lite vad som händer.

Sirius inledde elitserien med att kryssa hemma mot Hammarby, sedan föll man med 1–5 borta mot Västerås SK där man annars gjorde en rätt bra insats.

– De (Bollnäs) var tyngre än oss i dag. Vi hade några lägen där i början av matchen, men skapar för lite för att utmana på riktigt, säger Lars Fall.

Er sämsta insats på de här tre?

–Ja, det tycker jag absolut.

LÄS MER: "Stor skillnad mot förra säsongen"

LÄS MER: Fall om Hydlings snackande i Bandypuls stora enkät

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Bollnäs–Sirius 6–2 (0–1, 3–0, 3–1)

Målen: 0–1 (30+1) Johan Jansson Hydling, straff, 1–1 (39) Patrik Nilsson, 2-1 (40) Oskar Olsson, 3–1 (55) Tobias Björklund, hörna, 4–1 (66) Patrik Nilsson, 5–1 (72) Andreas Westh, 6–1 (82) Patrik Nilsson, straff, 6-2 (87) Markus Kumpuoja.

Hörnor: 10–4.

Utvisningar: Bollnäs 2x10, Sirius 4x10.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 1 517.