Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köping flög ifrån SIF Norrtelje i den andra halvleken – "Vi höjde oss rejält"

Köping hade inga problem med att hämta hem två poäng i bortamötet med SIF Norrtelje. Efter en tät och jämn första halvlek tog Köping över helt i den andra. 1–2 i halvtid blev 1–6 till slut.
– Vi höjde oss rejält i andra, sa mycket duktige 18-åringen Gustav Eriksson.

Köping följde upp den oavgjorda premiären mot Helenelund genom att ta säsongen första seger – och det mot SIF Norrtelje som vann sin premiär borta mot Eskilstuna.

Köping vann rättvist på ett stabilt och imponerande sätt. Den första halvleken var väldigt tät, med två lag som tydligt prioriterade och lyckades sätta defensiven. Ett effektivt Köping gjorde 0–1 efter dryga tio minuter på ett frislag (Marcus Kåberg) och 0–2 efter 34 minuter på hörna (Hampus Bergman).

Men innan vilan kunde SIF Norrtelje efter en pass i djupled av Daniel Falk reducera i friläge genom Linus Nyblad Ungh.

(+) LÄS ÄVEN: SIF Norrtelje tappade allt efter straffmiss

Upplagt för en spännande andra halvlek. Trodde de flesta. Men Köping var för bra, helt enkelt. För effektivt för ett ineffektivt och lite fantasilöst hemmalag.

1–3 kom efter 51 minuter genom Kalle Morssing Vilen genom ett skott från snäv vinkel.

När så Daniel Falk i hemmalaget sedan sköt en straff rakt på Johan Karlsson i Köpings mål dog matchen. Köping kunde genom två mål till av Hampus Bergman och ett av Gustav Eriksson vinna komfortabelt.

– I första halvleken var det helt jämnt tycker jag, sa Gustav Eriksson. De gjorde det bra och tätade till bakåt och gjorde det svårt för oss. Sedan höjde vi oss tempomässigt i andra och då kom också målen.

– Vi vinner på att vi har lite högre kvalitet än dem i vår tydlighet och i samspelet. Vi är bra när vi spelar med fart, fortsatte Eriksson som var en av planens absolut bästa spelare.

LÄS ÄVEN: Ännu är inte tränarfrågan i SIF Norrtelje löst

FAKTA:

SIF Norrtelje-Köpings IS 1–6 (1–2)

Målen: 0–1 (11) Marcus Kåberg, 0–2 (35) Hampus Bergman, 1–2 (39) Linus Nyblad-Ungh, 1–3 (52) Kalle Morssing Vilen, 1–4 (71) Hampus Bergman, 1–5 (75) Gustav Eriksson, 1–6 (82) Hampus Bergman.

Hörnor: 8–7

Straffar: 1-2

Utvisningar: 70 min-20 min