Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kort väg från lysande till uselt – så här säger backstjärnan om svängiga Edsbyn

Edsbyn varvar lysande spel med rena bottennapp.
Men varför svänger det så mycket i lagets spel?
Vi ställde backstjärnan Jocke Svensk mot väggen inför derbyt mot Broberg.

– Om man hade svaret på det, jag vet inte faktiskt vad det är. Vi spelar ett annat spel i år, det ska inte vara riskabelt men har kanske varit det ändå. Vi har gjort några riktiga plattmatcher, men varför är svårt att säga, säger han.

Det var någon som skrev att Edsbyn spelar "hjärtattackbandy". Där spelet låter supportrarna sväva mellan glädje och förtvivlan i ett rasande tempo.

Men när det fungerar så har det visat sig vara vägvinnande, något som 10–3 mot Villa Lidköping och 10–7 mot Sandviken ger bevis för.

– Vi har ett bra spel med det nya, det blir frejdligt och klickar det så blir det mycket mål. Vi har en bred trupp nu som gör att vi orkar köra hela matchen. Vi märkte mot Sandviken att vi var starkare sista 20 minuterna, säger Jocke Svensk, men tillägger också:

– Hela matchen mot Sandviken var inte bra, det är väl sista 20, innan var de minst lika bra. Sju baljor i arslet är väl lite för mycket. Men gör man mycket mål så blir det kanske automatiskt att det blir fler bakåt också.

Är det roligare att spela som ni gör nu jämfört med exempelvis förra säsongen?

– Vi ska anfalla mer nu, och det är oligare att anfalla än att försvara. Det är en rolig bandy att spela. Det är nog bra länge sedan vi gjorde 10 mål i en seriematch och nu har det hänt två gånger på sex matcher.

Ni har ju, inte den här säsongen, men tidigare, fått en del kritik för att spela lite ängsligt. Hur går snacket nu?

– Man hör att folk tycker att det är ett bättre och roligare spel vi visar upp, vi kör mycket mer. Men alla är ju aldrig nöjda. Det kan ju vända snabbt om vi torskar tre matcher nu. Det gäller att vinna, då är folk nöjda.

Nu väntar säsongens första hälsingederby för Edsbyn, som åker till Hällåsen och möter Broberg. Jocke Svensk vilade från osndagens träning då han kände sig krasslig, men han räknar med att spela. Senast saknades Jonas Edling som var sjuk, status på honom är oklar inför derbyt.

– Det är ju utomhus och andra förhållanden. Men vi går inte in med någon skräckkänsla även om vi haft det jobbigt där. Vi går för att vinna och ska kunna matcha Broberg, vi har en väldigt bra känsla i laget, säger Jocke Svensk.

Han fick hoppa in som lagkapten mot Sandviken och fortsätter som det om Jonas Edling inte kan spela. Men det är ingenting som Jocke Svensk tänker något extra på.

– Jag är väl inte någon pådrivare, men nog pratar jag lite med dem runtomkring. Oskar Jonssons mun däremot går hela tiden, annars är det ingen som är överdriven. Om alla bidrar lite så blir det bra med surr ändå, säger Jocke Svensk.