Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krigh ordnade straff och proppade motståndare när Tellus skrällde på Zinken: "Sätter hårt mot hårt"

Det var derbyskrällen som ekade över hela Södermalm.
Tellus fixade 2–2 mot Hammarby – med mersmak dessutom.
– Vi bjuder upp i dag och vi har lägen att avgöra, säger Martin Krigh.

Annons

Vägen fram mot omklädningsrummet var ett långt kramkalas för Martin Krigh. Och inte undra på att fansen med de gulblåa halsdukarna ville dela ut lite kärlek till Tellus slitvarg på mitten.

Hans lag hade precis skrällt mot Hammarby – och ordnat 2–2 i det historiska Stockholmsderbyt på Zinkensdamm. Det första på 50 år i elitserien.

– Riktigt härligt. Vi bjuder upp i dag och vi har lägen att avgöra matchen, fast vi åker på ett tidigt matchstraff (Martin Deacon) i andra. Alla i laget jobbar stenhårt, säger Martin Krigh.

Martin Krigh spelade en central roll i sin position på mittfältet. Kvarten in på matchen, vid ställningen 1–1, dribblade han sig igenom Hammarbyförsvaret, revs ner och ordnade en straff som William Hallberg säkert förvaltade.

– Det kändes bra, vi kommer ner i en liten svacka i en del av första halvlek, men man får jobba hårt och åka mycket skridskor, säger Martin Krigh om sin egen insats.

Efter den straffen försökte han återupprepa dribblingsbedriften, men den gången stoppades han av Hammarbyförsvaret.

– Haha, ja då blev det lite tungt, då hade man åkt för mycket skridskor.

Det fanns en viss derbykaraktär på isen, med en hel del tuffa dueller. Bland annat delade Martin Krigh ut en riktig bröstvärmare på David Pizzoni-Elfving.

– Det var skönt. Man vill dela ut några sådana också. Pizzoni gillar ju att köra hårt, så man sätter hårt mot hårt.

Mot slutet försökte Hammarby forcera. Men man hade fruktansvärt svårt att komma igenom ett kompakt och hårt jobbande Tellusförsvar.

I stället var det Tellus som skapade de riktigt heta chanserna mot slutet, och hade det inte varit för en riktigt vass dubbelräddning från Hammarbymålvakten Patrik Hedberg så hade Tellus kunnat lämna med båda poängen.

Men någon tillstymmelse av besvikelse över brända lägen kände inte Martin Krigh.

– Vi försöker verkligen, och vi har absolut lägen. Men vi är inte besvikna, vi tar med oss det här och bygger vidare till nästa match mot Broberg på måndag. Vi ska visa dom också.

Alla som skrattade bort Tellus inför elitserien börjar kanske ändra uppfattning om er nu?

– Ja, vi får väl se hur andra lag reagerar när dom möter oss framöver. Vi är bra defensivt och vi börjar sätta offensiven. Vi är vassa på kontringar, det är bara hörnskyttet vi ska fila lite på, säger han och syftar på den rad av hörnor som man bommade i slutet av derbyt.

MATCHFAKTA

Hammarby–Tellus 2–2 (2–2)

Målen: 0–1 (2) Jonas Granberg, 1–1 (13) Jesper Jonsson, 1–2 (16, straff) William Hallberg, 2–2 (23) David Brodén

Hörnor: 8–8

Utvisningar: Hammarby 2x10, Tellus 4x10, lindrigt matchstraff

Domare: Andrey Tokmakov

Publik: 2 576