Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kumpuoja fick målskyttet att lossna när Sirius vann i Kalix: "Det var grej of the day"

Två poäng mot Kalix.
Markus Kumpuoja fick målskyttet att lossna.
Johan Jansson Hydling hamnade i protokollet utan att bli utvisad.
Det var helt enkelt en bra onsdag i Norrbotten för Sirius.
– Finska domaren var snäll där, säger försvararen om "assisten" till 2–1-målet.

TV: Se höjdpunkterna från matchen

Han är ingen poängmaskin, Johan Jansson Hydling. Som försvarare förväntas han heller inte vara det. Men när laget reste till Norrbotten och slog Kalix med 5–3 noterades han för en assistpoäng vid Teemu Määttäs mål till 2–1. Kanske en av årets billigaste, men ändå.

– Jag lyckades droppa in Määttä på egen planhalva och lyckades väl lura en spelare åt honom. Sedan lurade han dom andra nio själv, så han skulle nog ha haft mål utan assist på den. Finska domaren var snäll där. Han tyckte väl synd om mig efter att bara ha varit i protokollet för utvisningar, säger Johan Jansson Hydling, som faktiskt också har noterats för ett straffmål under seriestarten.

Segern i Kalix var Sirius andra den här säsongen. Laget ligger för närvarande på niondeplats i tabellen.

Förutom två poäng fick Sirius ett annat glädjebesked på onsdagskvällen: Finske landslagsanfallaren Markus Kumpuoja, som bara hade gjort två mål på fem matcher inför mötet med Kalix, stod för ett matchavgörande hattrick.

– Grej of the day var att "Kumpu" gör tre bulor, Teemus solomål och att vi tar två poäng med oss hem, säger Johan Jansson Hydling.

– Det känns fantastiskt skönt. Det är inte bara att åka upp hit och vinna efter en lång resa. Arenan är lite speciell och isen är ganska mörk så det är klart att det är tufft, men vi gör det på ett jävla bra sätt.

Sirius flyger hem till Uppsala under torsdagsförmiddagen. Sedan väntar serieledaren IFK Vänersborg på Studenternas på lördag.

– Jag har inte sett Vänersborg, men jag tänkte lägga mig på hotellrummet nu och titta på nån match för att se hur de spelar bandy. Ivanov, Lomanov och Viklund – de har ganska många skridskostarka spelare, så det kommer nog köras en del, säger Johan Jansson Hydling.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Kalix–Sirius 3–5 (1–2)

Mål: 1–0 (20) Christian Frohm, 1–1 (28) Markus Kumpuoja, 1–2 (40) Teemu Määttä, 1–3 (51) Markus Kumpuoja, 1–4 (84) Markus Kumpuoja, 2–4 (88) Johan Sundquist, 2–5 (90+1) Victor Lundberg, 3–5 (90+3), Johan Sundquist.

Hörnor: 8–9.

Utvisningar: Kalix 3 x 10, Sirius 3 x 10.

Publik: 436.

Domare: Petri Kuusela.